Hlavní obsah

Naučte se nosit džínovinu!

Foto: Lindex

I v džínové bundě můžete být sexy!Foto: Lindex

Reklama

Tak schválně, znáte někoho, kdo nevlastní ani jednu jedinou věc z džínoviny? Pokud přikyvujete, jste světlá výjimka. Denim je vidět doslova na každém kroku a to nejčastěji v provedení džíny, triko a tenisky. Co tuhle sice osvědčenou, ale přeci jen trochu nudnou kombinaci trochu oživit? Zkuste své denimové lásky povýšit o třídu výš!

Článek

Některé ženy začaly proti džínům zbrojit. Prý jsou neženské a bez nápadu. Jasně, pokud nosíte výše zmiňovanou sestavu denně, zřejmě váš unikátní smysl pro styl nikdo nezaznamená. Ale pokud si s denimem trochu pohrajete, můžete z něj vykouzlit jedinečný outfit, ve kterém se nemusíte bát vyrazit ani do společnosti. Čím vytvořit z klasiky super model?

Na foto: sako H, top Topshop, džíny Metropark, psaníčko Endless.com, boty Heels.com

Džíny trochu jinak

Kdybyste si měla koupit jen jedny džíny, hlasovaly bychom pro ty tmavé, klasické, rovně střižené bez jakéhokoli zdobení. Ty totiž vypadají elegantně a v kombinaci se sakem a podpatky v nich v klídku můžete vyrazit i do práce. Přidat můžete ještě zajímavou brož, hedvábný šátek nebo náhrdelník, který zaujme na první pohled.

Na večer zkuste kombinaci s flitrovaným vrškem a jednoduchým sáčkem. K takhle výraznému topu už ale nepřidávejte žádné doplňky. Úžasně budete vypadat i v sexy krajkovaném vršku. Jak na krajku, se dočtete ve článku Sexy krajka – jak to nepřehnat?.

Na foto: Oui, C, Ann Christine

Vestu musíte mít!

Džínová vesta je kouskem, který ve vašem šatníku určitě nesmí chybět. Pozor ale na kombinaci s denimem, „celodžínové“ modely jsou sice v kurzu, ale na to, aby vypadaly dobře, potřebujete silně vyvinutý cit pro módu. Mnohem lépe se vám bude džínová vesta kombinovat s kalhotami nebo sukní. Pod vestu potom volte jednodušší trička, sukýnka může být výraznější.

Dobře vesta vypadá také s šaty, tohle duo se výborně hodí na příležitosti, kdy vyrážíte v něžných volánkách a nechcete vypadat přehnaně křehce. Na jaře a v létě potom skvěle doplní rozevláté maxi šaty.

Na foto: svetr Topshop, košile H, sukně Alloy.com, boty Bruno Premi, taška Zara

Topy z denimu

I džínové svršky, jako jsou košile nebo bundičky, vypadají lépe s „nedenimovými“ kousky. Bundičku můžete nosit úplně stejně jako vestu. Košili pak noste podle typu své postavy. Dámy, které chtějí zakrýt pár kil, mohou nosit košili volnější, ležérně přepásanou páskem (ten neutahujte, stačí ten tenčí, který jen lehce omotáte kolem těla a necháte padat na boky), těm s útlým pasem bude slušet zastrčená do kalhot nebo sukně.

Na foto: vesta All Saints, boty Heels.com, bundička Acne, šaty a punčochy H, taška Topshop

Džínové šaty

Džínové šaty moc k vidění nejsou, ale kdybyste chtěla oprášit ty z vaší skříně, klidně si je vezměte i v zimě. S teplými punčochami a delším pleteným rozpínacím svetrem. Trika s dlouhým rukávem se pod šaty moc nenosí, výjimkou jsou snad jen ty bez ramínek.

Na foto: rtěnka Chanel, prsten Kate Spade, boty a šátek Topshop, tílko H, sako Next, taška Zara, lak OPI

Kraťasy i v lednu

„Džínové kraťasy letos dostaly úplně nový rozměr, dají se totiž nosit i v chladných dnech v kombinaci s teplými punčochami," říká stylistka Lenka Machková. A nebojte se sáhnout ani po těch barevných. K nim si potom můžete vzít teploučký svetr, který váš „zimní look“ ještě umocní. V elegantnější verzi můžete zkusit tmavé punčochy, tričko a sáčko. Na jaře můžete kraťásky doplnit něžnou tunikou.

Jaká džínová kombinace baví vás? Těšíme se na vaše tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám