Hlavní obsah

Naučte šetrnosti k přírodě i své děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelně pít dostatek tekutin je zejména v horkých dnech základ. Ale právě v honbě za svými třemi litry denně vám často uniká důležitá skutečnost. Myslíte na přírodu?

Článek

Kupované vody a limonády vás stojí nejen peníze a manipulaci z místa na místo, ale zejména přispívají k dalšímu zatěžování prostředí, ve kterém žijete. Věděli jste, že jedné PET lahvi trvá 450 let, než se rozloží? Že 340 000 000 000 PET lahví a plechovek se každým rokem nerecykluje? Každý z nás má možnost zvolit si způsob, jakým se bude k planetě chovat, tak proč nezkusit ten šetrnější?

Jednou z možností je domácí výroba čerstvých nápojů, které jsou hotové rychle, a hlavně dobře chutnají. Pokud se rozhodnete pro tuto cestu, na PET lahve můžete zapomenout. Leader ve výrobě domácí limonády Sodastream prosazuje svět bez zbytečného odpadu – proto vám k výrobě limonády stačí pitná voda, výrobník Sodastream a lahev. Bublinkové osvěžení si můžete dopřát kdykoli, a to jak ve formě obyčejné sodovky, tak s některou z příchutí Sodastream. Aktuálně jsou favority příchutě inspirované animovaným filmem Jak vycvičit draka 2, vikingského příběhu plného dobrodružství, leteckých manévrů na křídlech draků a jednoho velkého přátelství.

od 19. června je film i v českých kinech, což je příležitost seznámit vaše malé dráčky nejen s hrdiny příběhu, ale také s vynikajícími sirupy Sodastream, které vznikly právě na motivy filmu. Draci jsou totiž extrémně citliví na kvalitu životního prostředí a tam, kde je příroda znečištěná, žít nemohou. Budou proto rádi, když si limonády vychutnáte bez zbytečného odpadu, třeba právě s některou z jejich oblíbených příchutí.

Objevte s dětmi tajemství kouzelné dračí truhly!

Dračí lektvar ze zeleného jablíčka, Dračí pomerančová krev, Dračí oheň z lesních plodů nebo Černý drak s colou a višní – to je nová edice dračích příchutí. Tři z nich spolu se třemi originálními lahvemi v jedinečném vikingském designu naleznete v kouzelné dračí truhle. Tu nabízí Sodastream jako dárek ke všem výrobníkům naprosto zdarma. Dračí výrobníky se prodávají již od 1690 korun a vždy k nim dostanete právě kouzelnou dračí truhlu v hodnotě 699 korun.

Pomocí domácí výroby limonády Sodastream můžete děti už od malička vést k zodpovědnému chování k přírodě a naučit je, že i tak prostá věc, jako je nulový PET odpad, je cesta ke zlepšení kvality místa, kde žijeme – létající draci vám s tím rádi pomůžou!

Související témata:

Načítám