Hlavní obsah

Návštěva v bytě, kterému bije srdce!

Foto: Satpo Development

Navštívili jsme byt s výhledem do zeleněFoto: Satpo Development

Reklama

V tomhle bytě mají v hale bijící srdce a z oken výhled do zelených korun stromů. Možná i díky tomu nám v něm bylo tak dobře.

Článek

Mladá rodina s dvanáctiletým synem hledala nové místo pro svůj domov podle jasných kritérií – zeleň kolem domu, snadná dopravní dostupnost, ale zároveň žádný velký hluk a shon. Přesně to našli v Rezidenci Jeseniova na pražském Žižkově. Právě ta nabízí všechno, co mohli využít – blízkost školy, pošty, obchodů, ale i velkého parku – ovšem do centra města pár stanic tramvají…

Z nabídky developera je nejvíc zaujal byt s dispozicí 4 + kk a dvěma balkony. Byt o výměře 123 metrů čtverečních poskytl dostatek místa na to, aby každý člen rodiny našel své tiché zázemí, místo na odpočinek a relaxaci, ale i své koníčky a práci – požadavkem rodičů totiž byla i samostatná pracovna.

Foto: Satpo Development

Dlouhá chodba poskytla dost místa na velké zrcadlo a botník, na nějž se můžete posadit. Barva sedáku je stejná jako barva jedné ze stěn halyFoto: Satpo Development

Vybavení bytu svěřili do rukou Studia Ranný Architects, který nabízel nejen tým zkušených odborníků, ale i to, že byt navrhne a zařídí vším potřebným – od nábytku až po koberce a doplňky. Rodina se rozhodla dát architektům volnou ruku ve výběru stylu i barev.

„Naším cílem bylo navodit atmosféru, odpovídající účelu místností, podle toho jsme volili i barvy jednotlivých místností,“ vysvětluje Ing. arch. Mojmír Ranný.

Pojďte s námi na návštěvu do bytu plného barev a zajímavých detailů.

Foto: Satpo Development

Vybavení obývacího pokoje je v optimistických barvách. Jak vidíte, nemusíte se bát použít v interiéru i víc barev nábytku – dohromady vytvoří velmi zajímavý celek. Luxusní nádech dodá černá komoda ve vysokém leskuFoto: Satpo Development

Hala s bijícím srdcem

První, co uvidí hosté, je předsíň a vstupní hala. Tahle rozhodně není žádná šedá myška, ale prostor s velmi výraznými prvky, zejména s nápadně červenou šatní skříní. „Prostor haly jsme využili k postavení výrazné červené skříně, která umožňuje velmi efektivní uložení šatstva a dalších potřebných věcí. Tato skříň zároveň vytváří výrazný prvek bytu, jeho ,bijící srdce',“ popisuje Mojmír Ranný.

Nadčasová koupelna

Velkoformátové dlaždice ve dvou odstínech šedé vypadají efektně a jsou velmi nadčasové. Prostor koupelny je dost velký, takže zde našla místo hned dvě umývadla, což je praktické hlavně v době ranní špičky.

Foto: Satpo Development

Fotografie vznikly ještě před tím, než si rodina mohla vybalit všechny své drobnosti – nyní už není odkládací rampa pod velkým osvětleným zrcadlem prázdnáFoto: Satpo Development

Modrý dětský pokoj

Dominantní barvou je světlá modrá, která je dost klučičí, ale jistě nebude vadit ani za pár let, až chlapec povyroste. Požadavkem zařízení pokoje bylo dost úložných prostor, pohodlné spaní i místo na relaxaci a posezení s knihou – což splnilo velké křeslo ve veselých barvách.

Foto: Satpo Development

I v tomto pokoji využili architekti velké zrcadlo, které opticky znásobí prostorFoto: Satpo Development

Samostatná pracovna

Rodiče, kteří občas pracují z domova, chtěli mít samostatnou pracovnu, která by posloužila i jako pokoj pro hosty. Měla by být místem klidu na práci, ale i pokojem, kam se lze na chvíli zavřít a poslouchat hudbu nebo si číst.

Foto: Satpo Development

Pracovna je vybavena rozkládacím gaučem, pracovním stolem, dvěma knihovnami, ale i velkou šatní skříní a nízkou komodou. Pozornost upoutají výrazně barevné posuvné panely místo závěsůFoto: Satpo Development

Ložnice s výhledem do zeleně

Ložnice rodičů je místem klidu, pohody a odpočinku. Právě proto se zde staly dominantními barvami šedá a béžová – pouze s akcentem temně červené v podobě komody a vzoru na závěsech.

Foto: Satpo Development

Z ložnice můžete vyjít na jeden z balkonů. Pohled do korun vzrostlých stromů je velmi příjemný a při otevřených dveřích se v létě příjemně spíFoto: Satpo Development

Kuchyň v moderním stylu

„Vybavení kuchyně a její rozmístění odpovídá nejmodernějším trendům na provoz,“ popisuje Mojmír Ranný. Na pohled se může zdát, že není příliš velká, ale má dostatek úložného prostoru i pracovní plochy na to, co tříčlenná rodina potřebuje. Napojení stolu a židlí na ostrůvek umožňuje kontakt člověka, který právě vaří, s ostatními členy rodiny.

Foto: Satpo Development

Právě proto, že je kuchyň součástí velkého, víceúčelového prostoru, je zvolena i barevnost, a hlavně uzavřené skříňky. Pohled do otevřených polic by mohl působit rušivě a neuklizeněFoto: Satpo Development

Obývací prostor

Pozornost jistě upoutá výrazně zelená stěna. Pokud si vzpomínáte, pak jste tuto barvu zahlédli již i v předsíni, ale i pracovně – prochází celým bytem.

Velký obývací prostor je velmi světlý, protože velkou část tvoří francouzská okna se vstupem na terasu.

Za pozornost jistě stojí, že je podlaha v celé místnosti – tedy i v zóně kuchyně – jednotná – plovoucí podlaha odstínu dub. Nenarazíte zde na žádné násilné přerušení.

Jak se vám líbí v bytě s červenou skříní?

Reklama

Načítám