Hlavní obsah

Nebojte se být úspěšná!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nebojte se dát najevo své schopnostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste schopná, sympatická, pracovitá, obětavá, přátelská... A jste taky ta, kdo vždycky všechno odskáče, kdo je neprávem první na koberečku, zatímco ti neschopní vedle vás oslavují úspěchy? Změňte to! Naučte se svoje schopnosti prodat!

Článek

Dávejte najevo radost!

Optimismus, věčné a neúnavné nadšení, naprostá pozitivita. To jsou atributy, které u vás každý přivítá. Možná jste skromná, tichá, i opravdovou radost si prožijete jen tak uvnitř. Už proto, abyste tím nikoho neobtěžovala. Chyba! Naučte se dávat najevo nadšení i z maličkostí. Optimismus z vás musí sálat na dálku. Každý, kdo se s vámi třeba jen letmo potká, musí mít naprosto pozitivní pocit. Nepředstírejte, ale když máte dobrou náladu, rozhazujte ji kolem sebe plnými hrstmi. Smějte se, výskejte, tančete. Ta radostná atmosféra, kterou kolem sebe budete vyzařovat, se k vám bude i vracet.

Staňte se nepřehlédnutelnou!

Mnohokrát vás, třeba při pracovní poradě, něco napadne, ale spolknete to, protože nevěříte sama sobě, že by to bylo k něčemu dobré. Zapomeňte na vnitřní pochybnosti, dejte o sobě vědět! Musíte být ve středu dění natolik, aby si vás třeba nadřízený zapamatoval. Získejte důvěru sama v sebe, vy na to máte, ale musíte to sdělit i svému okolí. Z vašeho mlčení se to nedozvědí. Možná nebudete mít na poprvé pravdu, možná ani na podruhé, ale to není žádná ostuda. Podstatné je, že se zapojujete, nejste jen okrasná rostlina v zasychajícím květináči v rohu místnosti. Už o vás musí vědět!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nestůjte v koutě a projevujte seFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vhodná chvíle je právě teď

Možná máte přesnou představu o tom, co byste v životě chtěla. Můžete k tomu mít profesní potenciál i zázemí, jen pořád stojíte na hraně toho prkna nad vodou, umíte plavat, ale čekáte, až přijde ta pravá chvíle na odraz. Takhle nepřijde nikdy a zbytek života pročekáte. Do toho, co doopravdy chcete, se pusťte po hlavě hned teď! Nemusíte skákat hned z deseti metrů, začněte jen ze startovních bloků, ale začněte okamžitě. Pokud vám některý skok nevyjde, zkuste jiný. Uvidíte, že když přijmete první výzvu, najednou se kolem vás objeví spousta možností, o kterých jste neměla ani tušení.

Nedokáže to každý, ale určitě je lepší alespoň zkusit být úspěšný než dalších padesát let přemýšlet o tom, co jsme neudělaly. Takže si určete priority, o které vám jde, ukažte svou sílu a odvahu a pár neúspěchy se nedejte odradit, protože vy na to máte!

Načítám