Hlavní obsah

Nechte se zkrášlit kyselinou!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejen skalpel vás zkrášlíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Toužíte po pleti bez vrásek, větších rtech či pevnějším poprsí? A nechce se vám kvůli tomu tak říkajíc ,,pod kudlu"? I pro odpůrce klasických plastických operací existuje řešení. Pomůže kyselina hyalurová!

Článek

Plastická chirurgie už dávno není jen o skalpelech a bolestivých operacích. Čím dál více zákroků lze provádět rychleji pomocí injekčního vpravování kyseliny hyalurové na patřičná místa. Zákrok trvá oproti operaci podstatně kratší dobu, je levnější a v případě, že byste nebyla s výsledkem spokojena, nemusíte zoufat. Je totiž vratný. Kyselina není tělu nijak škodlivá, sama se po čase vstřebá. Lidské tělo kyselinu hyalurovou obsahuje totiž také přirozeně v tkáních.

Zvětšení prsou injekcemi

Poprsí je možné s její pomocí zpevnit nebo zvětšit až o dvě čísla. Pokud tedy netoužíte po extrémně velkých prsou, jako má třeba modelka Hanka Mašlíková či heečka Pamela Anderson, je injekční zákrok tím pravým pro vás. Kyselina se podává ve formě gelu, díky čemuž lépe drží tvar.

Metoda zvětšení prsou injekcemi s gelem, obsahujícím onu kyselinu, se nazývá Macrolane. Před zákrokem podstoupíte konzultaci s lékařem, během které se domluvíte, jak by měl výsledek vypadat. Při předběžném vyšetření se zjistí, zda netrpíte třeba alergií či nemáte na prsou nebezpečnou bulku. Zákrok pak proběhne zhruba během jedné hodiny. Výhodné je i to, že nebudete podstupovat narkózu. Macrolane se prování v lokální anestezii. Můžete si v klidu povídat se sestřičkou.

Takto zvětšené poprsí vydrží zhruba dva roky, pak se kyselina vstřebá. Zákrok je ale možné neustále opakovat. Přibližná cena se pohybuje okolo osmdesáti tisíc korun.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kyselina se po čase vstřebáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kyselina zvýrazní rty

Mnohem levněji vás vyjde úprava rtů. Ceny za jejich zvětšení, úpravu tvaru či zvednutí koutků, se pohybují okolo osmi tisíc korun. Výsledek však vydrží jen několik měsíců.

Samotný zákrok trvá od patnácti minut až do jedné hodiny, záleží na tom, jak výrazně je třeba rty upravovat. Provádí se podobně jako při zvětšování prsou kyselinou hyalurovou také při plném vědomí. Rty se dokonce ani nemusí lokálně znecitlivět, protože vpravovaný roztok sám umrtvující látky obsahuje. Pokud si však klientka žádá, je možné rty před zákrokem přece jen přetřít znecitlivující mastí.

Pro zvětšování rtů se vedle kyseliny hyalurové používá také tuk. „Tuková metoda" má však několik výrazných nevýhod, například je nutné tuk nejprve z těla klientky odebrat. A právě to mnohé odradí.

Vyhladí vrásky

Pokud se vám na čele či obličeji začínají rýsovat nepěkné vrásky, má i tady kyselina hyalurová své místo. Za cenu jen o něco málo vyšší, než stojí zvětšení rtů, si tak můžete dopřát hladkou pleť mladistvého vzhledu. Pomocí velmi tenkých injekcí lze totiž tuto přírodní kyselinu vpravit přímo do samotných vrásek. Po vpichu injekcí nezůstanou samozřejmě žádné stopy. Stejně jako v předchozích případech je i tento zákrok otázkou jedné návštěvy lékaře a taktéž jej skoro neucítíte. Výsledek vydrží i rok.

Reklama

Načítám