Hlavní obsah

Nechte si změřit krásu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zrcadlo může zkreslovat, ale Visia neFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se krása nedá změřit? Dnes už je to možné, a to pomocí digitálního přístroje Visia. A co všechno přístroj odhalí?

Článek

„Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější?“ Ano, Sněhurka v pohádce to měla jednoduché. Bohužel žádné podobné zrcadlo vědci zatím nevymysleli. Přesto se odborníkům podařilo sestavit přístroj, kterým se krása skutečně měřit dá. Jak funguje?

Nápad se pravděpodobně zrodil v okamžiku, kdy někdo toužebně vyslovil: „Mít tak možnost vidět, co vidí lékař specialista a konzultovat s ním diagnózu i navrhovanou terapii na základě vlastního pozorování!“

Digitální přístroj na měření krásy

Mezi službami v oblasti dermatologie a laserové medicíny se objevil digitální přístroj Visia, který vám dokáže udělat kompletní analýzu pleti. Získáte tak unikátní příležitost prohlédnout si stav své pleti na vlastní oči. Je úžasné, že se můžete zeptat přísedícího lékaře na všechno, co vás zajímá.

Přístroj se skládá z fotokabiny a unikátního softwaru ke zpracování dat. Fotokabina je speciálně navržena pro získávání fotografií obličeje v různých světelných podmínkách. Je také ergonomicky uzpůsobena pro zafixování obličeje ve třech základních pozicích – zepředu a z obou profilů. Při opakovaném focení dokáže to, že je pozice hlavy vždy stejná (což se hodí pro záběry po ukončení léčby). Fotokabina je vybavena fluorescentním světlem, které vytváří specifické podmínky pro pořízení záznamu.

Foto: houstonbusinesshow.com

Při opakovaném focení je pozice vždy stejnáFoto: houstonbusinesshow.com

Při analýze pleti vás vyfotí 3x. Nebojte se, celý proces trvá pár vteřin a máte při něm zavřené oči. Před přiložením hlavy do fotokabiny se nemusíte nijak významně připravovat ani odličovat. Lékař na základním snímku v počítači vybere oblast, z níž software zpracuje analýzu. Výsledky jsou vizualizovány přímo na pořízených záběrech obličeje a současně i převedeny do podoby číselných hodnot a grafů.

Přístroj ukáže na osmi samostatných snímcích stav osmi následujících problematických jevů pokožky, jako jsou pigmentace, skvrny od UV záření, povrchové skvrny (pihy, jizvy po akné apod.), hyperpigmentace (lidově "hnědé skvrny"), červené oblasti, záněty, rosacea a rozšířené žilky, bakterie Propionibacterium acne, vrásky, nerovnosti v textuře pleti a rozšířené póry. Hned poté navrhne lékař pro vás nejúčinnější terapii.

Nahlédněte do budoucnosti

Vše se tedy před vámi zobrazí na monitoru počítače. Přístroj dokáže mimo jiné i simulovat, jak se bude stav pleti vyvíjet v nejbližší době, pokud nedojde k terapii. Nejen vy, ale zároveň i specialisté mají díky tomu možnost zpřesnit dermatologické vyšetření, navrhnout nejúčinnější terapii a v neposlední řadě získávat podrobné statistické výstupy o léčbě a jejích výsledcích.

Řekněte, nechtěly byste si ho hned vyzkoušet? Stačí se objednat na oddělení dermatologie v laserovém centru Asklepion.

Reklama

Související témata:

Načítám