Hlavní obsah

Nejčastější chyby při hubnutí: Jak na ně

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemusíte mít stroj času na to, abyste se dostaly zpět do formy. Stačí se vyvarovat nejčastějších chyb při hubnutí.

Článek

Jak získat motivaci, které potraviny vybírat, a hlavně jak shazovat tuky, a nikoli svaly, vám poradí Jiří Šusta, zakladatel a diet koučoblíbeného dietního programu KetoDiet.

Nejíst znamená nehubnout

Možná to zní jako paradox, ale klíčem k úspěchu každého hubnutí je vhodný a pravidelný jídelníček. Drastické metody, při kterých prakticky držíte hladovku, jsou jen dočasné, a navíc zdraví škodlivé. Když má tělo hlad, bojí se o své zásoby a schovává si energii do tuků. Zkuste tedy jíst 5x až 6x denně v pravidelných intervalech tak, abyste nepociťovala pocit hladu. Tělo si zvykne na pravidelný přísun a přestane si tzv. „šetřit“ na horší časy.

Hubnutí s KetoDiet je hračkou! Výsledky jsou vidět už po prvních 2 týdnech

Co je nízkotučné, to je dobré?

Rozhodla jste se zhubnout a vyhledáváte v obchodech vše, co je nízkotučné, fitness a pro štíhlou linii? Nemusí to být úplně správně. Dobře se podívejte na složení takových potravin. Mohou mít sice velmi malé množství tuků, ale – aby lépe chutnaly – bývají často doplněny o větší dávku sacharidů. A pokud jsou sacharidy přijímány v nadbytečném množství, přeměňují se opět na zásobní tukovou tkáň. Významnou úlohu hrají při hubnutí také bílkoviny. Na nich, konkrétně na bílkovinných jídlech s nízkým obsahem sacharidů, je postaven i velmi účinný program proteinové diety KetoDiet – zajistí shazování tukové tkáně, vaši svalovou tkáň dodávané kvalitní bílkoviny ochrání, a díky postupnému návratu k racionální stravě se navíc nemusíte obávat jojo efektu.

Nezapomínejte na pitný režim

Jednou z častých chyb při dietě je omezení pitného režimu. Dosáhnete tím pouze odvodnění organismu, což může opticky vypadat jako hubnutí, ovšem nic zdravého ani dlouhodobého v tom nehledejte. „V průběhu diety byste naopak měla pít dostatečně – doporučuji vypít přibližně 2–3 litry tekutin. Ideální je čistá voda, neslazené minerálky nebo slabé čaje. Pozor také na alkohol, ten by měl být během hubnutí zcela vynechán,“ říká diet kouč Jiří Šusta.

KetoDiet – to jsou kvalitní proteinová jídla (omelety, polévky, nápoje...), která vás zasytí

Jenom jídlo nepomůže

Úprava jídelníčku musí jít ruku v ruce s celkovým zdravým životním stylem, a ne nadarmo se říká, že pohyb je polovinou úspěchu. Abyste viděla výsledky, je tedy potřeba se začít hýbat. Pro začátek pomohou procházky, svižnější chůze, později běh či jízda na kole. Sama si vyberte takovou pohybovou aktivitu, která je vám příjemná a věnujte se jí intenzivně po dobu alespoň 45 minut 2x týdně.

Být na to sama není motivující

Hubnutí není jednoduché a člověk často rychle ztrácí motivaci i sebejistotu. Proto je dobré mít „po ruce“ parťáka, který vás povzbudí a poradí vám. Může to být manžel, přítel, kamarádka nebo rodiče. Když ale nikdo takový není? Obraťte se na odborníky – například výživoví specialisté KetoDiet jsou vám k dispozici pro tyto případy online a zcela ZDARMA. Nemusíte nikam chodit nebo někoho pracně hledat.

Vice o proteinové, nebo také ketonové dietě KetoDiet na www.ketodiet.cz

Reklama

Související témata:

Načítám