Hlavní obsah

Nejkrásnější kombinace bot a kabelek!

Foto: Mário Kameník

Kabelky a boty: To je to, oč tu dnes běží!Foto: Mário Kameník

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se vám při pohledu na boty a kabelky nebezpečně zvyšuje tep? Které z nás ne! A i když se o nich mluví jako doplňcích, ve skutečnosti hrají ve většině outfitů hlavní roli. Když se vám podaří vybrat to správné duo, pozvednou váš obleček do módních výšin. Na výběru vhodné kabelky a bot ale můžete také ztroskotat.

Článek

Kdo viděl film s mladou Alicií Silverston Praštěná holka, určitě jen tak nezapomene na scénu, kdy měla hlavní postava, majetná milovnice módy Cher, program, který jí každé ráno radil, co na sebe. Po seskládání oblečení jí ukázal, jestli se trefila, nebo přešlápla. Nic takového ale zatím nemáme, a tak se musíme, naštěstí, spolehnout na vlastní úsudek.

Přestože jsme to už psali, spousta žen stále řeší otázku, jestli musí být kabelka s botami barevně sladěná. Nemusí. Naopak – všeho moc škodí. K vínovým kozačkám opravdu nemusíte mít vínovou kabelku i šátek. Stačí si vzpomenout na letní trend color blockingu, kdy se míchala jedna výrazná barva s druhou. Určitá pravidla je ale dobré dodržet. Opatrné byste měly být obzvlášť, co se týče vzorů, tady je lepší nechat vyniknout jeden a vzájemně je příliš nemíchat. Pozor si dejte hlavně na zvířecí vzory, s jejich přemírou byste vypadaly zbytečně lacině.

Přesto se k sobě samozřejmě musí boty a kabelka hodit. V potaz musíte vzít to, co máte zrovna na sobě, podstatné je, jakého stylu se snažíte dosáhnout. Vypozorujte, jak to, co máte na sobě, působí. Elegantní oblečení určitě neshazujte taškou ve sportovním stylu, ležérní oblečení klidně doplňte taškou typu messenger přes rameno. Retro šaty spojte s botami s páskem přes nárt, takzvanými Mary Jane. Pojďte se podívat na několik ukázek. Pozorně si prohlédněte kombinace, které poskládala stylistka Veronika Králová, a všímejte si nejen barev, ale i velikosti kabelky, materiály a textury.

Rock styl

Nedáte dopustit na černou a hledáte kabelku a boty, které doplní vaše kožené kalhoty (pamatujete, jak slušely Katce ve článku Kůže nejen pro drsňačky?), případně dodá říz pouzdrové nebo kontrastní ultra něžné sukýnce? Stylovým doplňkem budou kotníčkové boty, ke kterým přidáte podobně laděné psaníčko. Třeba s nýty.

Foto: Mário Kameník

Na foto: boty (Mango, 2299 Kč), psaníčko s nýty (Mango, 1999 Kč), náhrdelník (Topshop, 665 Kč)Foto: Mário Kameník

S krokodýlem v ruce

Nebojte, při výrobě této kabely nezemřel jediný krokodýl, to se jen návrháři nechali inspirovat jeho kůží. Tentokrát stylistka sice použila identické barvy, ale vybrala kousky s odlišnou texturou. Tahle dvojka skvěle doplní elegantní oblečení, ale můžete k ní obléknout i úzké tmavé džíny a jednoduchou halenku.

Foto: Mário Kameník

Na foto: kabelka (Mango, 1499 Kč), semišové boty (H&M, 1299 Kč), náramek (Topshop, 415 Kč)Foto: Mário Kameník

Holinkové kozačky

Pokud sháníte boty, ve kterých vydržíte běhat celý den, a přesto budete trendy, pořiďte si kozačky v jezdeckém stylu. Tyhle jsou s lesklým povrchem připomínajícím holínky. K podobnému typu bot jsou nejvhodnější ležérní tašky, jako třeba tahle, která připomíná aktovku. Nosit se dá jak v ruce, tak i přes rameno.

Foto: Mário Kameník

Na foto: kozačky (Zara, 1999 Kč), kabelka (H&M, 599 Kč), zelený náramek (Topshop, 465 Kč), náramek zavěšený na kozačce (Topshop, 485 Kč)Foto: Mário Kameník

Dáma s velkým D

Tenhle páreček určitě osloví všechny milovnice podpatků a elegance. Kotníčkové boty s vykrojeným předkem přes den skvěle doplní větší taška, na večer ji jen stačí vyměnit za psaníčko. Tato jsou do šesti stovek. Nezbytný doplněk pro letošní sezonu? Klobouk!

Foto: Mário Kameník

Na foto: boty (Zara, 2499 Kč), taška (Zara, 3799 Kč), klobouk (Lindex, 399 Kč)Foto: Mário Kameník

Polobotky v pánském stylu

Šněrovací polobotky inspirované šatníkem (nebo spíše botníkem) našich protějšků si budou skvěle rozumět s aktovkovou taškou. Nemusíte se přitom držet hnědé, s touto barvou půjde krásně dohromady třeba oranžová.

Foto: Mário Kameník

Na foto: polobotky (H&M, 799 Kč), taška (New Yorker, 739 Kč), umělý kožešinový límec (H&M, 399 Kč), náhrdelník (Topshop, 335 Kč)Foto: Mário Kameník

Sexy leopardice

S kotníčkovými leopardy dosáhnete závratné výšky, nicméně díky platformě se na nich nějakou dobu udržíte:-). Jak už jsme psali, tyhle vzory není radno mixovat s dalšími zvířátky, doplňte je třeba jednoduchou černou kabelkou se zlatými detaily. Sofistikovaně budete vypadat s koženými rukavičkami.

Foto: Mário Kameník

Na foto: kabelka (Topshop, 3155 Kč), boty (Topshop, 2655 Kč), kožené rukavice (Topshop, 800 Kč), náramky (Topshop, 550 Kč)Foto: Mário Kameník

"Parťáci"na večírek

Chystáte se na party, kde chcete opravdu zazářit? Obujte si boty, které jen tak nikdo nepřehlédne. Nás dostaly tyto flitrované. Jak vypadají na noze se můžete podívat ve článku Metalické odlesky frčí. Hodit se k nim budou jednodušší psaníčka, klasikou je prošívané s delším řetízkem.

Foto: Mário Kameník

Na foto: boty (Topshop, 2060 Kč), kabelka (Mango, 899 Kč)Foto: Mário Kameník

Která dvojice nejvíce odpovídá vašemu stylu? A jak kombinujete boty a kabelky vy? Budeme se těšit na vaše názory!

Styling: Veronika Králová (Backstage, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám