Hlavní obsah

Nejžhavější album podzimu!

Foto: Peter Lindbergh

Beyoncé: I am...Foto: Peter Lindbergh

Reklama

,,Jsem celou dobu s tebou, ale ty si dáváš na čas, a já teď jsem sexy a ty si to uvědomuješ a budeš trpět, protože jsi mě měl požádat už dávno."

Článek

To jsou slova první skladby dvojalba I am... Sasha Fierce, které si ještě dlouho před vyjitím vysloužilo přídomek nejočekávanější album tohoto podzimu. Je první novou studiovou nahrávkou Beyoncé od vydání alba B'Day, jež po celém světě bodovalo na prvních příčkách hitparád a Beyoncé za ně obdržela cenu Grammy a multiplatinovou desku za prodej.

„Když jsem na téhle desce začala pracovat," říká Beyoncé o svém novém počinu, „bylo mi jasné, že po umělecké stránce se musím posunout zase o něco dál. I když zažívám velký úspěch a mám velké štěstí, potřebuji pořád nové výzvy, potřebuji cítit určitou nervozitu a napětí ohledně všech těch věcí, díky kterým je moje kariéra tak vzrušující."

Každý ze dvou disků nového dvojalba Beyoncé odhaluje odlišnou část její osobnosti, povahy a pocitů. Album je tak jakýsi jin-jang jejího rozvíjejícího se mistrovství.

Foto: Sony MBG Music

Obálka nového dvojalba BeyoncéFoto: Sony MBG Music

Procítěná, vášnivá a drzá

Na prvním z disků, nazvaném I am..., se nachází několik velice intimních, procítěných a upřímných balad.

,,Půlka desky nazvaná I am... je o tom, kdo skutečně jsem, kdo se skrývá pod vším tím make-upem, pod všemi těmi světly a pod tou vzrušující hvězdnou show."

Beyoncé odhaluje řadu hudebních poloh a zájmů, kterými mohou být její fanoušci překvapeni. Cítit je zde mnoho různých vlivů včetně „folkových písní a alternativních skladeb a akustické kytary... tedy věcí, které jsou dost odlišné od toho, co normálně zpívám", říká Beyoncé, která tak vyprodukovala, napsala, nahrála a nazpívala skutečně vytříbenou a řemeslně dokonalou kolekci moderních balad, ve kterých se snoubí to nejlepší z popové i soulové hudby.

Foto: Peter Lindbergh

Beyoncé: Sasha FierceFoto: Peter Lindbergh

A druhé album je pak zcela odlišné. Takto ho hodnotí sama Beyoncé: „Sasha Fierce je vlastně opak, je tou druhou stránkou. Přemýšlet se vám nechce pořád, někdy si chcete prostě jen užívat. Ona je ta, která miluje večírky, ona je Bootylicious. Ale taková je ona, ne já. Ona je moje alter ego. Konečně mohu ukázat, kdo skutečně jsem."

Reklama

Související témata:

Načítám