Hlavní obsah

Největší zbytečnosti, za které ženy často utrácejí

Foto: Thinkstock

Ano, řada žen utrácí za věci, které nepotřebuje. Ale nikdo není dokonalý, takže se to dá pochopitFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za dva měsíce se budu s rodinou stěhovat. Proto si sumíruju, co vše budu muset připravit k přesunu. A došla jsem k závěru, že máme tunu blbostí. A dost z nich mám na svědomí já! Utrácím za nesmysly!

Článek

Za co nejvíc a zbytečně utrácím? A je to jen můj nešvar, nebo jsou podobně postižené i jiné ženy? Výsledkem mého osobního průzkumu a sáhnutím do vlastního svědomí je TOP 10 nesmyslů, za které ženy utrácejí. V polovině z nich jedu, pět se mě díkybohu netýká.

1. Boty

Ano, to je má slabost číslo jedna. V podstatě několikrát týdně čelím výtkám svého muže, že on má v botníku jeden foch, o nějž se dělí se starším synem (tomu mladšímu jsou naštěstí čtyři měsíce a boty ještě nepotřebuje), a zbylých pět zabírám já. Vítězkou je ovšem ta, jejíž jméno nesmí být vysloveno (je to totiž moje šéfka). Ta má v botníku odhadem několik desítek krásných botek, které měla na noze maximálně jednou.

2. Domácí vychytávky

Pomůcka na krájení cibule, odpeckovávač třešní, kráječ ananasu, šunkovar, stroj na výrobu domácích těstovin, vaflovač. To je jen malý výčet domácích vychytávek, které jsem si za poslední roky pořídila. A nevyužívám je buď vůbec, nebo jen sporadicky. Na moji obranu, za většinou z nich je snaha potěšit rodinu (syn vafle fakt miluje).

Foto: Thinkstock

Módu miluje většina žen, a tak není divu, že hodně peněz utratí za nové šatyFoto: Thinkstock

3. Oblečení a kabelky

To se týká snad všech žen, tedy i mě. Míra závisí na frekvenci vašich váhových výkyvů, počtu smolných dnů, kdy je potřeba si zlepšit náladu koupí něčeho nového a počtu vašich osobních úspěchů, kdy si zasloužíte nějakou odměnu.

4. Kosmetika

Všechny to víme! Ani ten nejdražší krém nezastaví čas, nevymaže vrásky, které máte, nezbaví vás kruhů pod očima, dokud nezačnete chodit dřív spát. Jenže co naděláte, když je to všechno v tak hezkých lahvičkách a krásně to voní.

5. Jídlo

Ne, nemám na mysli nějaké drahé speciality, ale obyčejné potraviny – chleba, jogurty, šunky. To, co nakoupíte, a ona tomu vyprší trvanlivost, protože děti se rozhodly, že malinový jogurt už jim nechutná, i když minulý týden plakaly, proč jste jim ho snědly.

6. Hubnoucí zázraky

Je jedno, jestli jste držitelka Nobelovy ceny nebo Máňa, co stěží vychodila pomocnou školu. Jste žena, tak chcete být štíhlá. A jakkoli moc dobře víte, že jediné, co funguje, je (jak s řízkem v ruce s oblibou říkává moje maminka) „nežrat a cvičit“, neodoláte. „Toužím po hubnoucích legínách a stydím se za to,“ napsala mi kamarádka. Já mám tohle období za sebou a s řízkem v ruce dávám za pravdu matce!

7. Cvičicí stroje

I ty se v mém dotazníku objevovaly dost často. Já nic z toho nemám a o nic nepřicházím. Všechny kamarádky se shodly na následujícím tvrzení: Když na tom necvičíš, nefunguje to!

Foto: Thinkstock

Cvičicí stroje také stojí dost peněz. Bohužel nefungují, pokud na nich opravdu nedřeteFoto: Thinkstock

8. Permanentky kamkoli

Obvykle si je ženy pořizují po silvestru. Jsou to permanentky do fit center (zhubnu!), kosmetických salonů (budu o sebe víc pečovat!), do divadel (začnu žít kulturně!). Jenže to s nimi obvykle dopadá stejně jako s předsevzetími.

9. Kuchařky

Za knihy o vaření podle mého průzkumu utrácejí dva typy žen. Ty, které neumí vařit, nebaví je to, ale doufají, že jednou najdou kuchařku, která v nich lásku ke sporáku vznítí. A pak ty, co vařit umí a musí a doufají, že s pomocí inspirativní knihy přestanou rodině dokolečka vařit pět (maximálně 10) obvyklých jídel. Jenže poté, co i po snědení hovězího bourguignon se jich muž zeptá, proč nebyla svíčková, knihu založí k těm předešlým.

10. Dekorační předměty

Sem se schová cokoli od drobných upomínek z cest přes svícny až po velké designové vázy. Já jsem v pohodě. Nesnáším utírání prachu, a navíc vím, že šance na přežití čehokoli skleněného je v naší domácnosti s dětmi a neohrabaným psem téměř nulová. A nejsem blázen, abych utrácela za nesmysly, že jo?!

A za co utrácíte vy? Nebo jste rozumné a kupujete jen to, co potřebujete?

Reklama

Načítám