Hlavní obsah

Nejvíc sexy kousek pro aktuální počasí? Pletené šaty!

Foto: hirtsova-Natalia, shutterstock.com

Pletené šaty se stávají pomalu, ale jistě klasikou dámského šatníku. A divíte se?Foto: hirtsova-Natalia, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohou být o trochu delší než svetr nebo klidně až na zem. Unosíte je od podzimu do jara a obdivné pohledy kolemjdoucích na sebe nenechají čekat. Řeč je o pletených šatech!

Článek

Představte si, že díky tomuto kousku si ráno ušetříte spoustu času nejen s vymýšlením toho, co si vezmete na sebe, ale také se samotným oblékáním. Stačí přetáhnout přes hlavu tento hit, který se už pomalu, ale jistě stává klasikou. Výhodou je, že v tmavých barvách působí šaty z pleteniny velmi uhlazeně, takže se klidně hodí do kanceláře nebo na důležitou schůzku.

Foto: Profimedia

Nejoblíbenější sezonní duo modelek jsou svetrové šaty za doprovodu vysokých kozačekFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s bandážovými pruhy, Topshop, 690 Kč, vlněné, Cos, 1890 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s rolákem, Stradivarius, 599 Kč, na tělo, H&M, 1299 KčFoto: archiv firem

Celebrity tento kousek oblečení natolik milují, že ho klidně nosí při každé možné příležitosti. Ať už jako herečka Cameron Diaz, která si v mini svetrových šatech vyrazila na červený koberec, nebo modelka Bella Hadid, která brázdí ve svém bílém pleteninovém modelu i ulice slunné Kalifornie.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Stačí zapojit do hry podpatky a flitry, a můžete ve svetrových šatech třeba na večírek jako Cameron Diaz. V pleteninových šatech s odhalenými rameny můžete stylově přivítat jaro jako Bella HadidFoto: Profimedia

Nemusíte ale zůstávat pouze u tlumených odstínů či vzorů. Letí pletenina s potiskem, pruhy, volány či s nejrůznějšími aplikacemi, jako jsou průstřihy nebo pásky.

Foto: Profimedia

Na foto (zleva): Pokud vás oslovují norské vzory, na pletených šatech působí opravdu skvěle. Pletenina v provedení barevných pruhů bude zase trendem brzkého jaraFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pruhované, Lindex, 999 Kč, v jasně červeném odstínu, Bershka, 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto(zleva): krémové, Pull&Bear, 549 Kč, s odhalenými rameny a košilovým límcem, Tamsin, 1605 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s volánky, Zoot, 1559 Kč, s páskem, Zara, 799 KčFoto: archiv firem

Co dělat v případě, že se vám tento trend líbí, ale máte obavy z nedostatků své postavy? Zaprvé, zvolit můžete nejen pevný materiál pleteniny, která je zároveň pružná, takže vás opticky stáhne, ale i tvarovací prádlo pod oblečení. Dokáže schovat přetékající pas či větší stehna. Silnější kolena zase překryjí pletené maxi šaty, co jsou zároveň prudce v kurzu.

Foto: Profimedia

Victoria Beckham asi zastává názor: Čím delší jsou pletené šaty, tím lepšíFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Herečka Emma Roberts sladila se svými námořnickými pletenými maxi šaty i nákupní taškyFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šedé s mašlemi na rukávech, Asos, 959 Kč, s pruhy, Topshop, 879 KčFoto: archiv firem

Pořídíte si pletené šaty na teď i na jaro?

Reklama

Související témata:

Načítám