Hlavní obsah
3,6
(23)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Dnešek bude ve znamení pikantní dobroty k pivu, která dělí lidi na dva tábory: její zavilé odpůrce, a naopak ty, kdo se jí nemůžou nabažit. Řeč je o pivním sýru!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zavařovací sklenici
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 200 ml světlého piva
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Tvaroh rozmačkejte vidličkou.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

02.

Vmíchejte sůl a koření, zalijte pivem.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

03.

Dobře rozmíchanou směs přendejte do uzavíratelné nádoby.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

04.

Nechte zrát na tmavém místě při pokojové teplotě alespoň 5 dnů – rychlost zrání záleží na teplotě.

05.

Podávejte s čerstvým chlebem, plnotučnou hořčicí, jemně nasekanou jarní nebo klasickou cibulkou a samozřejmě vychlazeným pivem.

Tip: Nebojte se experimentovat ani s kořením: přidejte bobkový list, tymián nebo třeba česnek

Reklama

Související témata:

Načítám