Hlavní obsah

Nekupujte dětem lyže. Je výhodnější, když si je půjčíte

Foto: Internet Mall, a.s.

Malým dětem vydrží lyže jen jednu sezonu, je proto výhodnější je půjčitFoto: Internet Mall, a.s.

Kvalitní dětské lyže a boty vás vyjdou na pět tisíc korun a dítě z nich vyroste po jediné sezoně.

Článek

Chystáte se s dítětem poprvé na hory a přemýšlíte, jaké mu koupit lyže? Mnozí prodejci i půjčovny se shodují na tom, že u malých dětí je výhodnější lyže půjčit než kupovat. Důvodů pro to existuje hned několik:

Je to výrazně levnější. Za opravdu kvalitní dětské lyže a boty dáte nejméně pět tisíc korun a vydrží vám obvykle jen jednu sezonu, protože do příští zimy z nich dítě vyroste. Půjčovné na jednu sezonu stojí necelou polovinu, často jen třetinu peněz.

Máte vždy nové lyže. Při celosezonní výpůjčce vám půjčovny obvykle nabídnou ty nejnovější modely lyží, takže vaše dítě každý rok stojí na tom nejlepším, co je na trhu momentálně k dispozici.

Neřešíte seřízení ani servis. Například MALL.cz při zapůjčení lyže předem seřídí přesně podle věku, postavy a lyžařských zkušeností dítěte. Voskování, seřízení vázání… Nic z toho nemusíte vůbec řešit.

Neřešíte skladování. Ne každý má k dispozici prostorný sklep nebo komoru. Majitelé nebo nájemníci menších bytů ocení, že nemusí přemýšlet, kam lyže mimo sezonu uskladnit. Zkrátka je hned na jaře vrátí.

Foto: Internet Mall, a.s.

U některých půjčoven máte jistotu, že dítě bude vždycky stát na nových lyžíchFoto: Internet Mall, a.s.

Kde si lyže půjčit?

Vyhněte se stresu v půjčovnách lyžařských středisek, kde si musíte během pár minut vybrat lyže kdovíjaké kvality a pak ještě čekat, až vám je obsluha za pultem rychle seřídí a nastaví. O moc lepší to nebývá v městských půjčovnách, kde sice máte více času, nicméně pořád nevíte, jak kvalitní lyže půjčujete nebo kdo na nich před vaším dítětem stál.

Mnohem příjemnější je možnost on-line zapůjčení lyžařského setu na celou sezonu, kdy si na podzim v klidu vyberete nové lyže a vybavení na internetu, necháte si vše seřídit, dovézt domů a na konci jara set zase vrátíte.

Například internetový obchod MALL.cz teď ve spolupráci s půjčovnou lyží a snowboardů CZ SKI spustil novinku a půjčuje kompletně nové vybavení: lyže přesně seřízené na míru vašemu dítěti, padnoucí boty, helmu i hůlky.

Objednané zboží MALL.cz doručí až k vašim dveřím nebo jej umožňuje zdarma vyzvednout na kterékoliv jeho prodejně v České republice. Jedinou nevýhodou je, že MALL.cz lyže půjčuje jen do „vyprodání“ zásob, takže nesmíte příliš dlouho otálet.

Reklama

Načítám