Hlavní obsah

Nemoci podle znamení: Lvi, pozor na srdce, Váhy trápí menstruace!

Foto: Martin Novak, Shutterstock.com

Foto: Martin Novak, Shutterstock.com

Reklama

Na vaše zdraví má vliv také to, v jakém znamení jste se narodili – každé z dvanácti znamení horoskopu má jinou část těla citlivější a náchylnější k úrazům a nemocím. O co byste měli více pečovat právě vy?

Článek

Každé znamení má nějakou „slabinu“, část těla, která je u něj náchylnější ke zraněním i nemocem. Je tedy třeba, abyste se právě o tohle „chatrnější“ místo více starali a předcházeli tak nepříjemnostem. Co hrozí zrovna vám?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Pro Berany je citlivým místem hlava a právě na choroby a úrazy spojené s ní nejvíc trpí. To znamená, že mají třeba velmi citlivé zuby a často stráví na zubařském křesle daleko více času než ostatní. Rozhodně tedy zubní hygienu nezanedbávat. Vzhledem k tomu, jak „po hlavě“ se do všeho Berani vrhají, jsou to pak často také různé úrazy hlavy po pádech… vlastně odkudkoli. Zvláště u dětí tak vždycky myslete na to, aby měly nasazenou helmu. U Beranů nikdy nevíte, co udělají v příštím okamžiku, tak ať vás nepřekvapí.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci si musejí dát pozor hlavně na oblast krku a hrdla. Často mají problém se zablokovanou krční páteří a obecně namoženou horní částí zad, zvláště když mají sedavé zaměstnání. Věnujte proto této oblasti pozornost a protahujte a uvolňujte, jak jen to bude možné. Také jsou Býci náchylnější k nejrůznějším nachlazením a virózám, zdolá je kdejaká chřipka či angína. Snažte se své tělo vnímat a poslouchat, často vám dává signály, když je toho na něj moc. Důležitá je pro vás relaxace a uvolnění, bez kterých prostě Býci fungovat nemohou.

Foto: Palino Spisiak, Shutterstock.com

Častým trápením Býků jsou bolesti za krkem Foto: Palino Spisiak, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Jestli máte mezi známými někoho, kdo stále chodí s rukou na pásce nebo s naraženým zápěstím, je to pravděpodobně Blíženec. Blíženci na úrazy horních končetin trpí hodně, jako kdyby v nich měli křehčí kosti než ve zbytku těla! Částečně za to může taky jejich zvědavost, protože ruce strkají i tam, kam nemají. Myslete na to a dávejte pozor třeba i na prsty, jejich zlomeniny a naražení se zdají jako maličkost, ale dokážou pořádně potrápit. U Blíženců se také můžou častěji rozvinout alergie a astma, pečovat je tedy třeba i o dýchací ústrojí.

Rak (22. 6.–22. 7.)

První velkou slabinou všech Raků je trávicí ústrojí – vyhněte se tudíž všemu, co vám nesedne, jezte pravidelně a v menších porcích, ať si s tím váš žaludek i střeva poradí. Buďte zodpovědní! Co se týká úrazů, hlídejte si kostrč, která je u vás zvláště citlivá, a nejrůznější pády a dopady jí vůbec nedělají dobře – kde si jiní odnesou jen modřinu, vy byste mohli skončit s něčím daleko horším. Celkově hodně protahujte a uvolňujte bedra, zvláště po delším sezení a před sportovními výkony.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi si musejí dávat pozor na srdce, protože to je u nich citlivější než u ostatních. Často trpí srdečními chorobami, tak nezapomeňte na kontroly u lékaře, ať se vše podchytí včas. Také mívají problémy s krevním oběhem a nízkým, nebo naopak vysokým tlakem. Myslete na to a srdce a cévy nepřetěžujte, není pro vás vhodné ani dlouhé stání, po kterém by vás čekaly křečové žíly. Také pozor na problémy s páteří – záda hodně procvičujte, abyste měli funkční a silné svaly, to vám může při všech obtížích značně pomoct a odlehčit.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Pro Panny je citlivou oblastí hlavně celé trávicí ústrojí a často trpí na vředy nebo zácpy, nevyhýbají se jim ani poruchy příjmu potravy, které jsou ještě podpořeny jejich puntičkářstvím a touhou po dokonalosti. Spíš než cokoli jiného je pro Panny zásadní udržovat se v psychické pohodě a duševní rovnováze, protože to mnoho jejich problémů vyřeší. Jinak taky dávejte pozor na kůži – Pannám se nevyhýbají ekzémy a vyrážky a často také odřeniny a škrábance. Nejste na sebe tak opatrní, jak byste měli být, je tedy třeba o sebe pečovat vědomě.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy často trápí problémy s vylučováním a záněty močového měchýře, choulostivé jsou taky jejich ledviny. Důležitý a klíčový je tedy pitný režim, je potřeba organismus řádně zavodňovat, aby fungoval tak, jak má. Dámy v tomto znamení také mívají problémy se ženskými orgány a často trpí bolestivou a intenzivní menstruací. Je třeba této oblasti věnovat zvýšenou pozornost a celou oblast podbřišku třeba pravidelně nahřívat a masírovat, totéž platí pro oblast ledvin. Nejhorší následky zde mohou mít pády na záda, při kterých jsou ledviny zasaženy.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíry hodně trápí nejrůznější záněty a infekce dutin, mívají často i celoroční rýmu a dutiny kolem nosu i v čele je pobolívají a trápí. Lékem je sluníčko a teplo, dutiny prohřívat, pít horké nápoje a uvolňovat nahromaděný hlen. Potrápit vás může i ušní infekce, čepice by tak měla být celkově vaším nejlepším přítelem. Kromě toho trpí všichni Štíři často na zlomeniny nosu, případně různé nečekané krvácení v této oblasti, klidně bez větší příčiny. Zkrátka – dávejte na nos pozor a nestrkejte ho tam, kam nemáte.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci mají velké sklony k modřinám, které se jim udělají mnohem snadněji než ostatním – a moc tomu nepřidává ani to, že jsou v jednom kuse v pohybu a porůznu do věcí narážejí a padají. Jinak je jejich klíčovou oblastí dolní část zad a hýždě, kyčle. S těmi mívají časté problémy, rozhodně se tedy nebraňte nejrůznějším doplňkům stravy, které klouby podpoří a vyživí. Je třeba tuto oblast nepřetěžovat, rozhodně nechoďte přes bolest. A také vás v životě může řádně potrápit skřípnutý sedací nerv, který přesně do této oblasti spadá.

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Střelci a Raci by měli zvlášť pečovat o spodní segment zadFoto: ESB Professional, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Stejně jako Střelce trápí kyčle, pro Kozorohy jsou slabým místem rozhodně kolena. A to se vším všudy, ať už mluvíme o kloubech jako takových, nebo například o problémech s vazy. Často je brzy dostane artróza a nejrůznější úrazy v této oblasti snad ani netřeba zmiňovat. O nohy pečujte, berte doplňky stravy, které vaše kolena posílí, a nepřetěžujte je. Vápník je vaším přítelem, vaše kosti ho rozhodně potřebují. Zvláště dolní končetiny hodně prohřívejte, ať se vyhnete revmatickým bolestem.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Zranitelnou oblastí Vodnářů jsou kotníky a lýtka. Často trpí křečemi, které je přepadávají hlavně v noci, je tedy třeba pravidelně doplňovat zásoby hořčíku. Zvrtnuté kotníky jsou pro Vodnáře denním chlebem, hodí se mít stahovací obvazy a ortézy vždy po ruce a investovat do pořádných bot – podpatkům by se dámy měly spíše vyhnout. Vodnáři také mívají problémy se zrakem a očima obecně, často jde o nějaké infekce nebo jen pocit suchých a bolestivých očí. Pečujte tedy i o ně, nakupte nejrůznější zvlhčující a čisticí kapky.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby hodně trápí problémy psychologického rázu, jsou citlivé na okolní atmosféru a z psychické nepohody mohou onemocnět. Pozor tedy na duševní pohodu, předepište si povinně čas na relax a odpočinek. Kromě toho mají Ryby celkově problém se slabší imunitou, je tedy třeba se na to zaměřit, otužovat se, brát vhodné doplňky stravy a vitaminy. U Ryb hrozí i otoky dolních končetin, zvlášť při delším stání, které pro ně není vhodné. I proto, že jím trpí jejich křehčí nožní klenba a plosky nohou, které dokážou Ryby pěkně potrápit.

Trpíte větším počtem úrazů a chorob v určité části těla?

Reklama

Načítám