Hlavní obsah

Jak kouzlit s tvářenkou

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tvářenka vám rozzáří obličejFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Během pár minut vám rozzáří obličej. Jedním tahem štětce zlikviduje únavu, dodá bronz tvářím... co je to? Zdravíčko alias tvářenka. Líčidlo, které dokáže zázraky a rozhodně by nemělo ve vaší kabelce chybět.

Článek

Proč tvářenku používat?

Podle statistik prodeje kosmetiky, je tvářenka jedním z nejprodávanějších produktů dekorativní kosmetiky. Tvářenka vám během chvíle vymodeluje tvář a dodá zdravou svěží barvu. Stačí dva tahy štětcem a váš obličej získá kouzelný vzhled.

Jaký typ tvářenky si vybrat?

Záleží na typu vaší pleti, ale i na tom, se kterou konzistencí se vám lépe pracuje. Obecně platí, že pudrová tvářenka vydrží déle než krémová. Krémovou tvářenku Mary Kay (210 Kč) roztírejte prsty, lépe se zapracovává do tváře. Pro mastnou pleť je lepší pudrová, vysuší a nezanese póry, nanáší se štětcem.

Jak opticky změnit tvar obličeje?

V případě kulatého obličeje naneste zdravíčko od poloviny lícní kosti a směřujte k prohlubni, která vznikne, když sešpulíte rty. Protáhlý obličej opticky zkrátíte, když nanesete tvářenku vodorovně po lícní kosti směrem k uším.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tvářenku nanášíme většinou štětcemFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jaká barva se k vám hodí?

Porcelánovým typům sluší broskvová a růžová, cihlová a meruňková jde k olivové pleti, korálová a švestková ladí s tmavším odstínem.

Pro tuto sezonu jsou nejvíc trendy barvy lesních plodů. Univerzální je bronzová barva tzv. opálený vzhled. Vyzkoušejte Bronzující pudr Sephora (295 Kč) nebo pudrovou tvářenku Bourjois Ambre nude (278 Kč). Zkuste také pěnovou tvářenku od Dermacolu Touch Mouser Blusher (249 Kč) s přídavkem silikonu, krásně se roztírá, nevytváří skvrny. Oceníte ji zejména když máte mastnou a lesklou pleť, protože má matující efekt. Vaše tváře budou naprosto perfektní.

Někdy je dobré pracovat s dvěma odstíny tvářenky, vyzkoušejte duo tvářenky od Oriflame Blush Blush (259 Kč) - tmavší se nanáší na lícní kosti, světlejší zářivější těsně pod ně. Ale nezapomeňte, že barevný odstín nanášíte do ztracena bez ohraničené kontury.

Naučte se tvářenku používat, mějte ji neustále k dispozici ve své kabalce, budete v průběhu celého dne působit svěže a odpočatě.

Reklama

Načítám