Hlavní obsah

Nepsané mužské zákony

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Používejte důvtip a budete v pohodě!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži někdy na nás, ženy, používají doslova mystické triky. Mají zaběhnuté své jednoduché teorie, které musíme chtě nechtě pochopit, abychom s nimi mohly žít v jedné domácnosti. Jestli je těžké přijmout jejich zákony, posuďte samy.

Článek

V mužském a ženském světě existují přání a domněnky, o kterých se příliš nemluví, jelikož se jejich realizace považuje od protistrany za samozřejmost. Řekneme si: Vždyť je přece jasné, že tohle se dělat má (nebo nemá). Něco si od něj (ní) přeji, tímhle mě rozčilí a tohle dělá špatně, tak se pak nemůže divit, že se zlobím. Nikdo ale není vůči momentálním potřebám toho druhého vševědoucí, a tím pochopitelně vznikají konflikty, obzvlášť mezi původními obyvateli planet Marsu a Venuše. Obě tyto strany mají vybudovány své teorie, díky jejichž znalosti a akceptování není nutné hned po svatbě oblékat svěrací kazajku.

Dobrou zprávou je, že mužský hormon testosteron je v tomto ohledu oproti ženskému libidu méně náročný, což v překladu znamená, že důvtipné ženě stačí opravdu málo k ušetření si práce a nervů. Stačí, když chápe...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Co si dnes obleču...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mužské zákony aplikované při soužití se ženami

Nepsaný zákon o uspořádání

Oblíbené tričko, košile, nejpoužívanější parfém? Všechno je nutné prozíravě uložit navrch, či do popředí.

Co to znamená? Vzorný komínek precizně nažehlených triček nevydrží v tomto stavu dlouho, když dáte zrovna to jeho modré milované až na dno. Neomaleně si ho vezme jako první a rozboří vaše dílo. To platí i v případě, že svůj parfém najde až za vašimi šminkami a depilačními prostředky. Můžete uklízet znovu.

Nepsaný zákon časové tolerance

Při koníčcích, debatách o motorech a ženách a jiných nutných aktivitách, nelze předem odhadnout potřebné množství času stráveného mimo domov. Je to tak těžké pochopit?

Co to znamená? Berte s rezervou sdělení, že zpátky bude za hodinu. Přímý přenos motocyklového závodu Grand Prix sice trvá jen do 16 hodin, ale než se dopije pivo, probere výsledek závodu a nedej bože se ještě čeká na zaplacení, jsou tři hodinky fuč. K předpokládané době návratu sdělené na odchodu mezi dveřmi si tudíž v duchu přičtěte plus dvě hodiny.

Nepsaný zákon původní podoby

Pohyb paže z důvodu otevření zavřeného šuplíku s ponožkami, je pohyb nutný. Ten samý pohyb odzadu dopředu kvůli navrácení šuplíku do původního stadia, je už činnost nadbytečná a přinejmenším obtěžující.

Co to znamená? Otevřené skříně, zásuvky, neustlané postele, nevyhozené ruličky toaletního papíru a další prohřešky jsou výsledkem mužského výzkumu o ztrátě času. Do skříně a do postele se stejně chodí znovu a znovu, nač si to tedy komplikovat? Uklízení je zbytečné. Jenže i přes podání reklamace u tchyně za nedůslednou výchovu, nedosáhnete efektu zlepšení, tudíž si i nadále hýčkejte domácí vílu v podobě pomocnice. I spolu dohromady budete mít mnoho práce. Asi byste jí měla zvednout plat.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vzorný pořádek u muže dlouho nevydrží.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nepsaný zákon pomyslné nadvlády

Už v dobách minulých měl respekt a uznání ten, kdo seděl na trůnu a v ruce držel žezlo. Teď si ten trůn odmyslete a běžte se podívat do obývacího pokoje. Sice bez poddaných, ale ve svém křesílku či na gauči se válí král, a v ruce třímá televizní ovladač jako symbol moci.

Co to znamená? Pocit, že domácnost a vše, co do ní patří, ovládá a řídí pomocí tlačítek, které pod nátlakem jeho stisku a neustálým žmouláním už ani nejdou přečíst. Královna sice ví, že se může dívat na cokoliv, ale mužovo vědomí, že žena musí o přepnutí požádat, je cílenou strategií. Dopřejte mu ten pocit, nebo z ovladače vyndejte baterky. Neustálé vstávání k obrazovce je totiž moc namáhavé. Ale jinak tolerance především...

Nepsaný zákon o oblečení

Ženy rozlišují oblečení na čisté a špinavé, víc kategorií pro ně neexistuje. Nenechte se však mýlit, muži jich mají víc. Ať už se jedná o košile či jiné kusy oblečení, řadí je dle čistoty takto:

  1. čisté
  2. ještě dobré
  3. stále celkem ucházející
  4. špinavé, ale stále použitelné
  5. špinavé, již nepoužitelné, ale když není po ruce nic čistého, zařadím ho do použitelné kategorie.

Co to znamená? Že sebevětší elegán si je schopen vzít zašpiněnou košili, když nemá čistší, protože je lepší jít ven ušmudlaný než nahý. Buď tuhle jeho teorii vůbec nekomentujte, nebo si najměte pradlenu. Jestli se vám budou v koši na prádlo jeho skvosty nebezpečně množit, pár jich „nechtěně" obarvěte svými růžovými kalhotkami. Pak tu pradlenu najme sám (a rád ji dobře zaplatí).

Reklama

Související témata:

Načítám