Hlavní obsah

Netradiční jednohubky: S lososem, tataráčkem i okurkové

Foto: Greta Blumajerová

Přivítejte hosty v jiném stylu, budou nadšeniFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Čekáte návštěvu? Zkuste jí tentokrát naservírovat jiné jednohubky než ty klasické s čabajkou nebo česnekovou pomazánkou. Máme pro vás originální tipy!

Článek

Mini tataráčky, lososové bonbony i okurkové jednohubky. Na všechny tyhle dobroty se můžete těšit v dnešním článku!

Mini tataráčky

Potřebujete: 200 g hovězí svíčkové, podle chuti potom worchester, kečup, chilli, horčici, pepř, sůl, drcený kmín, sladkou papriku a najemno nakrájenou cibuli, dále asi 50 g tvrdého sýra (dobře poslouží gouda nebo eidam), 4 rohlíky a petrželku na ozdobu.

Foto: Greta Blumajerová

Malé tataráčky milují hlavně mužiFoto: Greta Blumajerová

Hovězí maso naškrábejte tak, jako to vidíte v článku Jak na domácí tatarák? Podívejte se!. Pokud na to nemáte trpělivost, pomůže vám mixér nebo mlýnek na maso. Masový základ dochuťte, jak máte rádi, můžete začít po půl lžičkách od každé suroviny, a poté výsledek ještě ladit. Kolečka rohlíku opečte na kapce oleje, na každé pak naaranžujte kousek tataráku, dolaďte kostičkou sýra, čerstvou petrželkou, a máte hotovo.

Lososové potěšení

Potřebujete: 4 tmavé rohlíky, 80 g uzeného lososa, 200 ml vody, 2 plátky želatiny, 80 g tvrdého sýru (stačí eidam či parmezán), 50 g smetanového sýru (Lučina, Duko, Gervais, Fénix), 50 g pomazánkového másla.

Foto: Greta Blumajerová

Losos v netradičním kabátě vám zachutnáFoto: Greta Blumajerová

Lososa rozmixujte ve vodě, do základu přidejte plátky želatiny a nechte je nabobtnat. Směs přelijte do hrnce a zahřejte ji, dokud z ní nejde pára (ale nesmí se vařit). Vmíchejte nastrouhaný tvrdý sýr, dobře rozmíchejte a rozdělte do formiček na bonbony. Ty budou v lednici asi 3 hodiny tuhnout. Poté vyšlehejte tvarohový sýr s pomazánkovým máslem, nastříkejte ho na kolečka rohlíků, přidejte ztuhlé lososové bonbony a jde se podávat. Kdo chce, může vše dozdobit snítkou kopru.

Okurkové zobání

Potřebujete: 1 okurku, asi 15 cherry rajčátek, 50 mlbazalkového pesta, 2 stroužky česneku, 100 g pomazánkového másla, 1 lžíci měkkého tvarohu pro chuť.

Foto: Greta Blumajerová

Jednoduché, a přitom tak dobré!Foto: Greta Blumajerová

Okurku oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cherry rajčátka přepulte, v pekáčku poklaďte pestem a asi 15 minut je pečte při 180 stupních Celsia. Když budou chladnout, vyšlehejte máslo s tvarohem, prolisovaným česnekem, případně solí a pepřem. Na kolečko okurky vždy nastříkejte trochu krému, přidejte cherry rajčátko a servírujte. Pokud si chcete být jistí, že budou držet, můžete využít klasická párátka.

A jaké jednohubky děláte doma nejraději vy? Přidávejte své originální i tradiční recepty do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám