Hlavní obsah

Netradiční odměna pro koledníky!

Reklama

Vyzkoušejte letos netradiční velikonoční pohoštění! Cupcaky ve tvaru roztomilých ušáků překvapí i větší koledníky a vy sklidíte body za nejoriginálnější výslužku.

Článek

I když vypadají složitě, není tomu tak. Provedeme vás krok za krokem jejich přípravou.

Ušaté cupcakes

Na asi 12 kousků

Těsto:

110 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

80 g krupicového cukru

110 g polohrubé mouky

50 g strouhaného kokosu

2 vejce

1 ČL kypřicího prášku do pečiva

1 ČL vanilkového extraktu

Krém:

150 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

100 g krupicového cukru

40 g rozlámané bílé čokolády

Dekorace: 100 g strouhaného kokosu, 12 rozinek, 20 kusů marshmallow

Postup:

Předehřejme si troubu na 180 °C. Připravíme si papírové košíky, případně plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Vždy je lepší zvolit kombinaci košíčků a plechu – pojistíme si tím správný tvar cupcaků.

Nejdříve smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a vanilkovým extraktem. V další míse vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť s cukrem do hladké pěny a postupně přidáme všechna vejce, jedno po druhém. Pak přidáme mouku a vše vyšleháme do hladkého těsta. Nakonec přidáme strouhaný kokos a vše pečlivě smícháme. Košíčky plníme lžící do 2/3 jejich obsahu. Pečeme přibližně 20 minut. Zda jsou cupcakes upečené, zjistíme pomocí špejle – pokud se po zapíchnutí těsto na špejli nelepí, jsou upečené. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

Ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu. V další míse si vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť s krupicovým cukrem. Nakonec do hmoty přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a vše pečlivě promícháme. Než se nám rozpustí čokoláda na vodní lázni, nakrájíme si marshmallow na několik plátků, ze kterých budeme vytvářet uši a tváře zajíčků. Pomocí lžíce navrstvíme na cupcakes připravený krém a posypeme strouhaným kokosem. Z plátků marshmallow připevníme na krém uši a tváře a z rozpůlených rozinek vytvoříme oči. Vše je důležité připevnit do nezatuhlého krému, jinak marshmallow nebude na cupcakes držet.

Hera máslová

Více inspirace hledejte na www.pecenijeradost.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám