Hlavní obsah

Nevěra, která vás bude bavit!

Foto: archiv Divadla Bez zábradlí

Dana Morávková a Josef CardaFoto: archiv Divadla Bez zábradlí

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra? Věčné (i vděčné) téma! K tomu chytrý humor Woody Allena, kterého jistě znáte z mnoha jeho filmů jako herce, režiséra, scenáristu… V méně obvyklé roli dramatika jej představuje pražské Divadlo Bez zábradlí. A velmi povedeně! Dvě jednoaktovky odehrávající se v Allenově oblíbeném New Yorku diváka nemohou nepobavit!

Článek

Už v programu se uvádí: Představení není vhodné pro děti, ale měly by jej vidět! Ano, soubor Divadla Bez zábradlí naladil na „allenovskou“ notu hned a nekompromisně, s evidentní chutí i pokorou, kterou mnohavrstevný humor od jemňounké ironie až po frašku nepochybně vyžaduje. Žádná barva z pestré palety Allenova humoru nezanikla, a tak si přijde na své divák náročný a hloubavý, i ten, který se přišel jen pobavit, uvolnit a zasmát.

2x Woody Allen (Riverside Drive/Old Saybrook)

V první hře Riverside Drive exceluje Karel Heřmánek (ujal se i režie obou jednoaktovek) v roli psychopatického bezdomovce Freda. Jeho monology plné intelektuálního humoru vyvolávají střídavě pousmání i exploze smíchu. Zdatně mu sekunduje nevěrný spisovatel Jim (Josef Carda), vydíraný svojí milenkou (Dana Morávková). Však také Fred najde trochu drsné řešení, jak se této potvory elegantně zbavit...

Foto: archiv Divadla Bez zábradlí

Pobavte se jedinečným humorem Woodyho AllenaFoto: archiv Divadla Bez zábradlí

Když se ve druhé hře Old Saybrook objeví tajný deník, ve kterém jsou popisována sexuální dobrodružství, nabere rázem bezstarostný mejdan tří manželských dvojic v jednom newyorkském bytě tragikomickou podobu. Manželka Jenny (Kateřina Janečková) byla svému přitroublému muži Davidovi (Petr Pospíchal) nevěrná s Normanem (Josef Carda) – manželem své sestry Sheily (Dana Morávková). Třetí manželský pár Sandy (Jana Švandová) a Hal (Zdeněk Žák) se v bytě ocitne vlastně náhodou – přijdou se podívat na místo, kde kdysi spolu bydleli. A právě tito dva jako by měli psány své role na míru. Jsou výborní! Zdeněk Žák dokáže několikrát publikum doslova rozeřvat smíchem. Ke konci hry se na scéně objeví opět Karel Heřmánek a velmi potěší milovníky typicky „allenovského“ humoru v roli spisovatele Maxe.

Jděte se pobavit!

Dobrého humoru na divadelních prknech není nikdy dost. Přiznám se, že mám moc rád Woodyho Allena a přiznám se také k tomu, že jsem o něj měl i trochu strach. Vždyť Allen si své role nejraději napíše, zrežíruje a odehraje sám. Uvítal jsem možnost zhlédnout jeho představení v Divadle Bez zábradlí, už po prvních větách jsem se o svého milovaného Woodyho přestál „bát“, a pak jsem se už jen výborně bavil. Od začátku do konce! A totéž mohu vřele doporučit i vám! Nejbližší představení jsou vyprodaná, ale ještě to zvládnete. Všechny termíny a další informace najdete na www.divadlobezzabradli.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám