Hlavní obsah

Nevšední kabely pro váš notebook

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tašky na notebook nerozeznáte od kabelkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Přenosné osobní počítače se staly neodmyslitelnou součástí každodenního života. Usnadňují nám práci a šetří čas. Jejich rozšíření přináší ale i stinnou stránku - po celém světě se stávají cílem krádeží. Jak je možné tomu zabránit?

Článek

Masivní nárůst krádeží přenosných osobních počítačů vedl společnost Microsoft ke zveřejnění doporučení, jak uchránit svůj notebook. Jeden z devíti tipů praví: „Nepoužívejte počítačové brašny. Speciální počítačové brašny mohou upozornit na to, že s sebou máte notebook."

Unifikovaný polyester už nefrčí

Na to zareagovali výrobci. A trh skutečně zaplavily kabelky, které ani trochu nepřipomínají specializované počítačové brašny, tedy textilní černé krabice s uchem. Naopak jsou to kabelky, ve kterých byste počítač nehledali. Většinou jsou, oproti běžným kabelkám, opatřeny samostatnou kapsou na notebook. Polstrovaný obal pohlcuje nárazy a poskytuje dostatečnou ochranu a je možné ho z tašky vyjmout. Kabely pro notebook designově splývají s běžnou kabelkou.

Přirozený look

Kabelka Siamod Serra je příkladem, jak je možné vytvořit zavazadlo, které ochrání notebook před poškozením a zároveň nebudí ani zdání specializované počítačové brašny. Notebook a dokumenty jsou snadno dostupné širokou vrchní částí brašny. Je dokonale uložen ve vypolstrovaném oddělení, ve kterém je bezpečně chráněn během transportu integrovanou klopou. Světlá podšívka pomáhá vše snadno nalézt. Ostatní doplňky, jako mobilní telefon nebo vizitky, mohou být nošeny ve dvou postranních kapsách. Speciálním doplňkem pro ženy je odnímatelná, malá kosmetická taštička se zrcátkem (vhodná na make-up a ostatní osobní věci).

Doktorská elegance

Kabelka McKlein Kenilworth vychází z klasického typu „doktorského" kufříku a její design i funkční vlastnosti jsou uzpůsobené potřebám moderních žen. Uvnitř kabelky je dostatečné množství kapsiček pro přehledné a organizované uložení běžných doplňků (vizitky, mobilní telefon apod.) Je to taková malá mobilní kancelář, která překvapí svou nízkou váhou.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Unifikované polyesterové brašny nefrčíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kosmický design

Moderní, funky, atraktivní nejen pro „i-pod generaci" je nová i-Cocoon taška, kompaktní ramenní, trendy zavazadlo pro každodenní nošení ve městě - do zaměstnání nebo školy. Vnější část je vyrobena z polykarbonátu, který je silný ale lehký. Ramenní popruh je konstruován tak, aby pevně držel na těle, i když jste v pohybu.

Vnitřek zavazadla je stejně dokonalý jako jeho obal. Kromě mnoha tajných úložných prostor obsahuje tři hlavní části. Polstrovanou jednotku, která je vyrobena z měkkého pěnového materiálu, s cílem zajistit maximální ochranu pro notebook. Druhá část má mnoho kapes a funkcí včetně kapsy pro napájecí kabel a dalších dvou malých kapsiček, které jsou ideální pro mobilní telefon nebo i-pod. Posledním oddílem, nejblíže k tělu, jsou  kapsy na pracovní složky a pro uložení osobních věcí.

Jednoduchý ale působivý

Samsonite uvedl na trh baťoh Laptop Pilow, který vás překvapí nejen svým skvělým designem, ale především svou funkčností a množstvím kapes a kapsiček, do kterých pohodlně uložíte všechno potřebné a nezbytné pro svou pouť s notebookem.

V něžné růžové

Vinylová brašna ST01 z řady Stella se vyrábí v černém provedení s ležérním růžovým lemováním. Ve stejné růžové barvě je i vyjímatelný polstrovaný obal na počítač, kapsa pro uložení kabelů či baterií.

Tak co, milé dámy, vybraly jste si? Ani nebudete vědět jak, ale velmi rychle si zvyknete na přihrádkové členění vnitřního prostoru, že se vám normální kabelka bude zdát chaotická a nepřehledná. A budete chtít nosit jen brašničku na notebooky.

Reklama

Související témata:

Načítám