Hlavní obsah

Nezbytný pomocník na ošetření drobných ran s rizikem infekce

Foto: Getty images_958592900

Bepanthen Plus – jít životem bez šrámůFoto: Getty images_958592900

Určitě máte domácí lékárničku pro případy, že se zraníte a je možné to vyřešit doma. Oděrky, škrábance a podobná drobná poranění se vám přihodí při vaření, obstarávání zvířátek či sportu velmi často. Mnohdy ani netušíte jak. A co teprve neposedné děti! Jak drobná poranění s rizikem infekce ošetřit?

Článek

Sami doma zvládnete ošetřit drobná povrchová zranění, jako jsou odřeniny, škrábnutí, malé řezné a tržné ranky, stržené puchýře atd. Drobná ranka nebo malé krvácení vás už nezaskočí, děti však mohou být rozrušené, a tak je třeba dítě uklidnit a zároveň ranku vydezinfikovat a ošetřit.

Aby bylo riziko infekce drobných poranění co nejmenší a rána se rychleji zahojila, je dobré mít po ruce hojivý krém Bepanthen Plus. Je možné ho použít na ošetření dalších povrchních poranění, např. po drobných chirurgických zákrocích, u prasklin pokožky – tzv. ragády (např. paty či bradavky kojících maminek), po epilaci a depilaci, zkrátka všude tam, kde je riziko infekce rány. Krém je možné aplikovat až 5krát během dne. Doba léčby je obvykle 7 až 14 dní.

Pro dezinfekci a hojení je důležité složení. Bepanthen Plus obsahuje dvě účinné látky. Dexpanthenol, který posiluje přirozený proces regenerace a hojení kůže a podporuje produkci kolagenu a elastinu. Antiseptická složka chlorhexidin šetrně dezinfikuje, má antibakteriální účinky. Do těla se téměř nevstřebává a je vhodný pro celou rodinu.

Video: Bayer

Odřeniny, škrábence, řezné rány

Nejenže samotné odření bolí, ale ranka může být i znečištěná. Pokud se do rány dostalo více nečistoty, je třeba ji šetrně odstranit vodou a ránu vydezinfikovat např. krémem Bepanthen Plus, a pokud je to potřeba, zakryjeme sterilním obvazem nebo náplastí. Výhodou dezinfekčních prostředků s hojivou složkou je podpora přirozené regenerace a obnovy kůže. Proto je Bepanthen Plus v tomto případě dobrým pomocníkem s efektem 2 v 1 – ránu dezinfikuje plus podporuje její hojení.

Foto: shutterstock_609860546

Bepanthen Plus – krém na drobná poraněníFoto: shutterstock_609860546

Depilace a drobné chirurgické zákroky

Bepanthen Plus krém je možno použít také po depilaci i epilaci. Podrážděná či poraněná místa stačí po zákroku pouze namazat tenkou vrstvou. Stejně tak po drobných chirurgických zákrocích (např. odstranění znaménka) oceníte vlastnosti krému Bepanthen Plus.

Chronické rány

Bepanthen Plus lze použít i na chronické rány, které mají často senioři (proleženiny, bércové vředy) či na bakteriálně infikované ekzémy. Výhodou je, že jej můžete lehce nanášet i omývat, nemastí ani nelepí. Bepanthen Plus dezinfikuje průběžně ránu po klasickém očištění a díky konzistenci se rychle vstřebává. Zároveň umožní ráně dýchat a hojí ji.

Bepanthen Plus je k dostání pouze v lékárnách, a to v tubě o objemu 30 g a 100 g. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Bepanthen Plus je lék k vnějšímu použití.

Reklama

Načítám