Hlavní obsah

Nová metoda fénování. Zn.: Šetrně!

Foto: shutterstock.com

Střídejte studený a horký vzduchFoto: shutterstock.com

Reklama

Máte poškozené vlasy? Nebo byste ráda lokny jako od kadeřníka? Pak pro vás máme staronovou techniku tvarování vlasů přes prsty nebo pinetkami. V prvním případě stačí fén a vaše prsty, ve druhém kromě hbitých prstíků ještě pinetky, kterými se dá vytvořit velmi zajímavé zvlnění vlasů. Jak na to?

Článek

Foukání vlasů přes prsty

Vysoušení přes prsty je vhodné pro poškozené vlasy, protože je zbytečně nepřehříváte, pouze do takové teploty, kterou vydrží vaše prsty. A to je pro vlasy šetrnější. Navíc je to velmi jednoduché. Stačí získat ten správný grif.

Foukání přes prsty je technika, kterou používají i kadeřníci. Vlasové pramínky nasměrujete mnohem přesněji, než když používáte hřeben nebo kulatý kartáč. Návod je jednoduchý.

Po umytí vlasů šamponem a kondicionérem, použijte stylingový přípravek s vyšším tužicím účinkem, který vetřete do vlasů jako obvykle. Potom vlasy na celé hlavě načechrejte od kořínků a to tak, že vjedete rukou do vlasů – dlaň je obrácená k hlavě a prsty mírně roztažené – naberete vlasy mezi prsty, stisknete a táhnete vlasy ve vzdálenosti cca 2 cm od hlavy, nejlépe i mírně proti směru růstu. To stejné opakujte s fénem v ruce, vlasy nadlehčujte a střídejte teplý (nasměrování) a studený vzduch (zafixování). Vlasy prosušte nejprve u kořínků, tím získáte větší objem a nadýchanost. Postupně posouvejte prsty po vlasech až ke konečkům, které modelujete až v závěru. Špičky vlasů nejlépe zvládnete s fixačním krémem, kterým zároveň dotáhnete finální tvar účesu.

Tímto způsobem se dají upravovat různé délky vlasů. Když máte perfektní střih, jde to samo. Přerostlé vlasy vám ale dají víc zabrat.

Naše rada: Tužidlo naneste ke kořínkům vlhkých vlasů a potom důkladně vysušte, získáte tak maximální objem.

Foto: shutterstock.com

Tužidlo nanášejte ke kořínkům vlasůFoto: shutterstock.com

Kudrliny s pinetami

Nejjednodušší ondulace dosáhnete, otočíte-li si vlasy kolem prstu a připevníte pinetou. Natáčejte vlasy, které jsou umyté a ztužené. Podle toho jak  objemné pramínky budete natáčet, získáte velikost vln. Čím tenčí pramínky, tím jsou vlny drobnější. Zkroucené pramínky můžete vytvářet chaoticky, nebo si rozdělit vlasy pěšinkami na pravidelné čtverce.

Vlasy na prstu točte tak dlouho, až se zkroutí do smyčky. Máte-li smyčky po celé hlavě, vlasy vysušte tak horkým vzduchem, kolik vydržíte, a nechejte vlasy zcela vychladnout. Teprve potom odstraňte pinety. Urychlit to samozřejmě můžete studeným vzduchem fénu, ale vlasy lépe drží, když jsou zapinetkované co nejdéle. Pro rozcuchanější a bohatší vzhled prohrábněte vlasy jen prsty, pro hladší účes rozčesejte vlasy hřebenem nebo kartáčem.

Naše rada: Každý pramínek, než ho začnete kroutit, protáhněte prsty, na kterých budete mít nanesené pěnové tužidlo. Výsledný účes bude lépe držet.

Určitě si tento způsob úpravy vlasů oblíbíte. Jestliže vytrváte, získáte zručnost a naučíte se své vlasy zvládat stejně jako kadeřník.

Reklama

Související témata:

Načítám