Hlavní obsah

Nové CD (nejen) pro teens

Foto: Bon Art Music

Čtveřice mladých hercůFoto: Bon Art Music

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co mají společného Michaela Maurerová, Vojtěch Dyk, Martha Issová, Jakub Prachař a skupina Nightwork? Projekt, který nebyl u nás realizován už spoustu let. Namluvili a nazpívali básně Pavla Cmírala, a to hlavně pro teenagery. Zaujmou však i jejich rodiče.

Článek

„Ty jsi můj strašnej zloděj času!" Přesně tak se jmenuje nový počin mladých českých umělců. V roce 2007 vydalo nakladatelství Albatros úspěšnou sbírku poezie textaře a dramatika Pavla Cmírala pod názvem Milujem se čím dál víc. „Kniha je určena především pro ty, které právě potkala puberta, pro ,střelenej´ věk 13 až 15," říká o své knize autor. Jedním dechem však dodává: „A protože puberta neminula nikoho z nás a mnohé nikdy neopustila, je tato knížka vlastně určena všem." Knížka byla nominována na výroční cenu nakladatelství Albatros 2007.

Mladí herci, známí ze současných úspěšných televizních seriálů, byli pozváni do studia, aby natočili výběr textů z této sbírky. Básně jsou doplněny hudbou skupiny Nightwork, kterou složil skladatel a producent František Soukup.

Foto: Bon Art Music

Vojtěch Dyk recitoval a zpívalFoto: Bon Art Music

Přestože by se mohlo zdát, že fenomén psaní zamilovaných básní či básniček o trápení a životě mladých lidí s neklidem v duších už je dávno pryč, opak je pravdou. Internet podněcuje k individualismu a svobodné tvořivosti, uspěchaná moderní doba zas do našich životů vnáší hádky, rozvody a zklamání.

Ve spolupráci s agenturou Bon Art Production jsme pro vás připravili soutěž o pět CD Ty jsi můj strašnej zloděj času.

Když je člověku nejhůř, tak si vždycky rád vzpomene na staré dobré časy. A třeba i ve formě básniček si připomene dobu prvních lásek, euforie i citových zmatků. A tak neváhejte a zaposlouchejte se spolu s vašimi dětmi do písní, které jsou možná aktuální pro vás všechny.

Foto: Bon Art Music

Přebal CDFoto: Bon Art Music

Ty jsi můj strašnej zloděj času - CD Recitují, zpívají a hrají: Nightwork, Martha Issová, Michaela Maurerová, Jakub Prachař, Vojtěch Dyk Doporučená cena: 199 Kč

Reklama

Načítám