Hlavní obsah

Novinka léta: Ječná kaše s betaglukany!

Reklama

Objevte unikátní rychlou a zdravou snídani. Ječné instantní kaše REJ s vysokým obsahem vlákniny, s betaglukany a sníženým obsahem cukru. Nenáročnou přípravu oceníte doma, v kanceláři i na dovolené.

Článek

V obchodech naleznete spoustu instantních ovesných kaší, různých chutí, kvality a nutričních hodnot. Společnost REJ přichází na trh s naprostou novinkou – instantní kaše z ječných vloček v klasické a oblíbené čokoládové variantě nebo netradiční, ale chuťově skvěle vyvážené hruškové se skořicí.

Ječná kaše s hruškami a skořicí

Proč ječné vločky pro výrobu snídaňových cereálních kaší?

Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Vyskytuje se již v čínské a indické mytologii a archeologicky je doložen již v prehistorických dobách v Evropě, Asii a Africe. Na naše území přinesly ječmen stěhovavé národy z jihozápadní Asie asi před 5 tisíci lety. V současné době je u nás ječmen již tradiční a druhou nejpěstovanější obilovinou.

Využití ječných vloček pro výrobu snídaňových cereálií je zajímavým a netradičním zpestřením racionálního jídelníčku. Na nutriční hodnotě ječmene se podílejí především komplexní sacharidy, pokrmy z ječných vloček tak dodají tělu energii na dlouhou dobu. Obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu a betaglukany.

Ječná kaše s čokoládou

Betaglukan z ječmene snižuje hladinu cholesterolu v krvi!

Betaglukany se nejčastěji získávají z kvasinek, hub, obilných zrn či mořských řas. Jak potvrdily dlouholeté srovnávací výzkumy mezinárodního týmu vědců na Univerzitě v Louisville ve Spojených státech, účinnost betaglukanů nezáleží na jejich původu, ale na dostatečném množství denní dávky a chemické čistotě. Betaglukanem se nedá předávkovat ani při dlouhodobém užívání.

Bylo prokázáno, že betaglukan z ječmene snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Vysoká hladina cholesterolu v krvi je rizikovým faktorem pro vznik ischemické choroby srdeční.

Kaše si exkluzivně můžete nyní objednat na www.rejfood.eu za zaváděcí cenu nebo ve výhodném multipacku!

Ječné kaše produktové řady REJ celozrnné mají vysoký obsah vlákniny, neobsahují glutamáty, syntetická barviva a ztužené tuky. Celkový obsah cukru je pouze asi 20 g.

Celozrnná svačinka na léto k vodě, na kolo, na túru?

I tu najdete v nabídce společnosti REJ – jednotlivě balené celozrnné sušenky Víte, co jíte s vysokým obsahem vlákniny, bez ztužených tuků a transmastných kyselin, mírně slazené třtinovým cukrem. Vybírat můžete ze 4 druhů, od žitných s ovesnými vločkami po grahamové s lískovými oříšky a kakaovou vlákninou. Můžete si být jisti, že se vám na dovolené nikdy neroztečou a kdekoli budou vašim chutným společníkem, který vám pomůže překonat hlad.

Sušenky doporučované Ing. Petrem Havlíčkem

Výrobky REJ Víte, co jíte můžete zakoupit ve zdravých výživách, lékárnách, sušenky v HM Globus nebo prodejnách Vitaland. Využijte také výhodné akční nabídky na e-shopu www.vitecojite.eu.

Vyzkoušejte i nové grahamové věnečky a žitné keksy s chia semínky, které jsou významným zdrojem proteinů, kvalitních sacharidů, tuků (vysoké zastoupení Omega-3 mastné kyseliny), obsahují řadu antioxidantů a další důležité živiny.

Novinka s chia semínky

Reklama

Související témata:
Ječná

Načítám