Hlavní obsah

Novinky 2010: Nej odrážedla pro děti

Foto: firstbike.cz

Olga Šípková s dcerou Adélkou na First BikuFoto: firstbike.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte doma malého cestovatele, který se stále hýbe z místa na místo? Pořiďte mu kvalitní odrážedlo! Na trhu jsou super novinky, které jsou bezpečné i pro jízdu doma, naučí dítě udržovat rovnováhu a dokonale ho připraví na přechod na kolo bez přídavných koleček. Nahlédněte do moderního světa odrážedel!

Článek

První kolo First Bike

Nemá šlapky, je naprosto stabilní, pevné, pružné, extrémně odolné a hlavně pro děti bezpečné. Právem se může pochlubit oceněním Bezpečná hračka, které mu udělil nezávislý zlínský Institut pro testování a certifikaci, a v roce 2009 i prestižní ocenění Česká kvalita. First Bike si našlo spoustu nadšených obdivovatelů, ale dostalo se mu dalších inovací. Vzhledem k novým úpravám na něm mohou jezdit nejmenší děti, a to už od roku a půl až do pěti let. Jde o odrážedlo s nejníže položeným sedátkem na našem trhu. Bez pomoci rodičů na něm získají děti stabilitu a perfektně se připraví na budoucí jízdu na kole bez přídavných koleček, jak jsme byly zvyklé z našeho mládí.

First Bike doma, v létě i v zimě

Další specialitou je to, že se nejedná o sezonní záležitost. Proč? V zimě můžete kola zaměnit za lyžiny a zdatnější dítě se může pustit směle ze zasněženého svahu. Pochopitelně musí mít helmu, a to i v letním období. Bezpečnosti napomáhá i kvalitní ruční brzda, kterou se ovšem dítě naučí používat zhruba ve třech letech. Dříve by stejně na svahu na podobném stroji nemělo co dělat. Menší děti se na něm mohou projíždět i doma a v nastavitelném přídavném košíčku na řídítka si vozit třeba své oblíbené hračky. First Bike se vyrábí v mnoha barevných variantách a je k němu spousta veselých doplňků! Cena odrážedla je v základní variantě 2990,- Kč.

Foto: wishbonedesign.com

Novozélandský Wishbone BikeFoto: wishbonedesign.com

Ekologické odrážedlo současnosti

Stále častěji se na trhu objevují i hračky vyrobené z recyklovatelných materiálů. Dáváte-li přednost právě těmto produktům, pak je vaší volbou novinka z Nového Zélandu Wishbone Bike. Začít na něm jezdit mohou děti zhruba od jednoho roku a ještě v pěti letech si s ním užijí spoustu zábavy. Stejně jako předchozí typ se dá výškově přizpůsobit různému věku dítěte. Začíná ovšem jako tříkolka, pak se dá jednoduše přestavět na klasické dvoukolé odrážedlo. Rám je polohovatelný zhruba od 28 až do 46 centimetrů. Váha trojkolky je 5,4 kg a odrážedla 3,8 kg. Milovníci přírodních materiálů zajásají, protože je vyrobené ze dřeva pocházejícího z trvale udržitelných porostů, což zajišťuje nejen jeho stabilitu, ale i recyklovatelnost, jak bylo zmíněno již v úvodu. Ze 60 % má dokonce recyklovatelná i kola, stejně jako i další materiály použité pro jeho výrobu jsou ekologicky nezávadné. Výrobce nezapomněl ani na obal, který je potištěn netoxickými barvami. Nemá žádné ostré hrany, je veselé, pevné, stabilní a variabilní, a proto se i tohle odrážedlo pyšní významnými cenami udělenými za jeho bezpečnost, a to Best Toy Award 2009 v Holandsku a Innovation Award JPMA v USA. Ani dřevo nemusí být nudné, což poznáte podle pestrosti vzorů, které jsou k dostání. Základní varianta stojí 4952,- Kč.

Too Too – česká kvalita za rozumnou cenu

I původní český výrobce na naše malé děti nezapomněl. Odrážedlo TooToo značky Yedoo dokáže dítě připravit na jízdu na kole stejně dobře jako předchozí dva typy. Je určené dětem od dvou let. Má ocelový rám, který mu zajišťuje stabilitu, přesto jeho váha nepřesáhne 4 kilogramy, které jsou pro dítě dobře snesitelné. Kvalitní sedátko se dá nastavit do výšky 54 až 64 centimetrů, což odpovídá výšce dítěte od 90 centimetrů. Nosnost odrážedla je 75 kilogramů. Svou vizáží významně připomíná skutečné kolo. Existuje k němu celá řada doplňků, kterými si ho může malý řidič vyšperkovat. Běžně je k dostání za 1590,- Kč.

Tak kdy vyrazíte na váš první společný výlet?

Související témata:

Načítám