Hlavní obsah

Vybírejte kosmetiku podle věku!

Foto: Thinkstock

I vy můžete mít dokonalou pleťFoto: Thinkstock

Reklama

Novinky v kosmetice jsou tu! Všechny, bez ohledu na to, kolik nám je, toužíme po nestárnoucí a mladistvé pleti. Proto nejsme imunní k informacím o nových produktech, které slibují nejen zastavení stárnutí, ale i viditelné omlazení. Naše tipy jsme pro přehlednost rozdělili pěkně podle věku. Vy si jen vyberte ten svůj!

Článek

Obvykle se používá denní, noční i oční krém jedné značky, tak je to i správně, protože přípravky se vzájemně ve výživě pleti doplňují. Stejně tak je dobré vybranou kosmetiku používat nejméně šest měsíců, i když účinky lze na pleti pozorovat už po jednadvaceti dnech. A ať si přečtete jakékoliv pozitivní reference o konkrétním přípravku, stejně záleží na tom, jak bude vyhovovat vaší pleti, musíte ho vyzkoušet sama na sobě doslova na vlastní kůži.

Věková hranice 20 až 30

Kosmetika Vichy uvedla na trh velmi zajímavou novinku Normaderm tri-activ. Chrání pleť před tvorbou pupínků (nedokonalostem), kterými zdaleka nemusí trpět jen mladší z nás, ale čas od času se udělá pupínek i dospělé ženě, zejména v období před menstruací. Navíc tento přípravek není jen ochranný, ale i silně hydratující a obsahující peelingovou složku a zároveň likviduje rozšířené póry, které moc pěkně nevypadají. Velmi zajímavé pozitivum je, že dokáže pleť matovat. Což je v období zvýšené intenzity slunečních paprsků velkým plusem. Jeho konzistence je jemná a perfektně se vstřebává a svěže voní po melounech. Není problém docílit dokonalé pleti.

Věková hranice 30 až 40 let

Zajímavou novinkou je řada Divine kosmetiky L´Occitane na bázi extraktů ze slaměnky, která bojuje proti vráskám a zároveň pleť hloubkově hydratuje. Přípravky mají jemnou slaměnkovou vůni. Řada má tři přípravky – denní krém, oční krém a sérum, které se nanáší na noc, ale i po ránu, ovšem vždy na důkladně vyčištěnou a suchou pleť. Sérum je skutečnou „bombou“ obsahuje deriváty vitaminu C, které zbavují pleť pigmentových skvrn, to se může po létě skutečně hodit, kromě kyseliny hyaluronové, která matuje a dělá pokožku sametovou, a samozřejmě slaměnkový extrakt mládí. Po týdnu pravidelného užívání séra Divine bude pleť viditelně hydratovaná, po třech týdnech zredukuje pigmentové skvrny. Opravdu stojí za vyzkoušení, ovšem cena je odpovídající účinnosti přípravku a přírodnímu složení.

Věková hranice 40 a výše

Účinná a cenově dostupná je přírodní kaviárová řada kosmetiky Ryor. Není sice úplnou novinkou, ale pokožku nejen hydratuje, ale i pravidelným používáním vrásky ztrácejí svoji hloubku. Na bázi bio je i přípravek Sanoflore se svým Elixírem proti stárnutí. Výzkumem bylo prokázáno, že zamezuje tvorbě vrásek a viditelně je redukuje. Obsahuje esenciální olej z medovky, která má velkou antioxidační sílu a velmi příjemně voní.

Slovo odborníka:

„Příznaky stárnutí pleti se projevují zpomalením cirkulace v buňkách, snížením produkce kolagenu, úbytkem pevnosti a napětí tkáně, ztrátou rozjasnění pleti, místy vznikají pigmentové skvrny, a samozřejmě dehydratací. Na kvalitu pleti mají vliv nejen pěsticí přípravky, ale i složení stravy. Ne vždy je pleť tak stará, jako kalendářní věk, proto by se přípravky měly vybírat podle skutečného stavu pleti, aby byly dostatečně účinné,“ říká dermatoložka MUDr. Eva Prajová.

Tajemství nanášení přípravků pěsticí kosmetiky

  • Přípravky byste měla nanášet na vyčištěnou pleť. Nejprve na oblast T-zóny, tj. čelo, nos a bradu. Na čele vtírejte krém zleva doprava a obráceně. Potom lehce rozetřete po tváři ve směru od nosu do strany a nakonec naneste krém na oční okolí.
  • K obličeji patří i partie krku, na kterou by se nemělo zapomínat, přípravek se nanáší zdola nahoru.
  • Zvláštní péči zasluhují kontury obličeje, nejprve je lehce proštípejte od ušních lalůčků až po bradu a potom lehounce naneste krém od brady k uším.
  • Nejnáročnější je okolí očí, krém se jen jemně vťukává, zbytečně ho nepřetěžujte velkým nánosem a neničte třením (to platí i pro odličování, ve snaze být krásné den co den se vystavuje oční okolí zátěži), šetřete si ho.

Takže ať jsme krásné. Všechny!

Reklama

Načítám