Hlavní obsah

O čem muži sní? O nevěře i ponížení!

Foto: Thinkstock

Muži mívají často příjemné snyFoto: Thinkstock

Reklama

3. díl - Mužům se velmi často zdá o bývalých partnerkách nebo milenkách. Je nutné se těchto snů obávat? Co když znázorňují jejich touhy? Pojďme zjistit, jestli máme šanci v konkurenci s Pamelou Anderson, Luckou Borhyovou nebo expartnerkou!

Článek

Muži a jejich snová erotika

Když muž spí a prožívá erotický sen, vězme, že je postavený úplně na jiném principu než ten ženský. Slečny, dámy a paní mají rády, když je jim věnována pozornost, jejich milenec má potěšení z milování, užívá si to a nikam nespěchá. Pánové si nechají zdát o snadném přístupu k ženě, svolnosti, exotických zážitcích, chlípnosti a nebývalém vzrušení, ba přímo bouřlivé extázi.

Na rozdíl od nás muži přikládají svým snům malý význam a nemají příliš chuť se jimi zabývat, protože je považují za prostý odraz sexuální abstinence nebo odreagování. Dostat z nich popis, podrobnosti je někdy heroický výkon! Ale v podstatě není překvapením, na jakých základech jsou jejich fantaskní erotické sny postaveny.

Náhlý sex – pánská touha

Kromě velmi „povolných“ partnerek je to sex se starší ženou, která sice přebírá iniciativu, ale vesměs příliš nenaléhá. Oblíbeným příběhem je sex na veřejnosti čili dobrodružství a podléhání chtíči, nicméně i city mají své zastoupení. Líbání, romantická setkání, zamilovanost, jiskření. Jsou tací, kteří si těchto „detailů“ všímají víc než následného aktu.

Stejně jako u žen jsou v popředí žebříčku chtěných snů sexuální hrátky s bývalými partnerkami, slavnými ženami i tajemstvím opředenými, neznámými milenkami. Podle autorky Gayle Delaney a jejích výzkumů sepsaných v knize Sexuální sny – a jak jim rozumět vyplývá, že obecně ženy sní více o známých mužích, kdežto muži dychtí po cizinkách.

Rozdíl je i ve vnímání homosexuality, protože heterosexuálové se nepřiznávají k tomu, že by někdy v životě měli sen o sexu s osobou stejného pohlaví. To, že o tom nemluví, však nedokazuje, že tomu tak není.

Foto: Thinkstock

Muži sní o vášnivém sexu na veřejnostiFoto: Thinkstock

Vlhké sny – postrach adolescentů?

Noční orgasmy neboli probouzení ve fázi ejakulace se nejčastěji objevují u mužů po dvacátém roce života, avšak není pravidlem, že později se to stát nemůže. Během třech až pěti spánkových fází (závislých na délce spánku) se opravdu může přihodit cokoliv!

Co se týče nepříjemných zážitků během snění, tak jich muži moc nemají, neboť nejsou oproti ženám tak vnímaví a citliví. Přesto je ale straší sexuální sny typu nahoty na veřejnosti, ponížení od partnerky během intimností, přistižení milenky nebo bývalé družky při souloži s někým cizím či náhlá proměna sexy ženy ve zrůdu (fantazie má opravdu mnoho podob). Vyrušení, opuštění, řešení následků nevěry – nad tím vším se muži ve snech frustrují. Jen minimum zastupuje obtěžování nebo násilné sklony, většinou se jedná pouze o vášnivou dominanci.

Ženy: Naslouchejme mu, ale nesuďme!

Jestliže se milenec svěří se svým erotickým snem, obvykle to působí jako rozbuška: mnohé z nás si myslí, že dobrý sex s Pamelou Anderson je pro jejich partnera životní přání. Proč? Protože ženy za vším vidí hlavně zradu, která je pro ně v citové verzi ještě horší než ta fyzická. Přitom pokud v konkrétním případě dají partnerovi najevo, že jsou ochotné naslouchat jeho snovým vyprávěním a luštit symboly pozadí, pootevřou bránu do jeho třinácté komnaty a dokáží využít tajné mužské city ve svůj prospěch.

Rozbor snu - jak mu přijít na kloub?

Základem je každé ráno zachytit pár poznámek do snového deníku. Ať jsou sny příjemné či nikoliv, patří na papír. Následně je důležité vyzdvihnout hlavní znaky snu, to znamená rozdělit dostupné obrazy a materiál do skupin:

  • místo (koupelna, ložnice, výtah, horská chata…)
  • důležité předměty (krajkové prádlo, stůl, láhev vína, telefon…)
  • postavy (neznámý milenec, rušící matka, celebrita…)
  • rozpoložení (pocity během konkrétních situací shrnuté do slov typu: roztoužená, nejistá, smutná, zvědavá…)
  • průběh snu (dějová linie a určení hlavní zápletky, činnost postav a shrnutí, zda intimní setkání neprovázely žádné potíže).
  • nejvypjatější citový moment ve snu, tzn. okamžik, ve kterém se odehrávají nejsilnější emoce (zpravidla toto místo obsahuje klíč k rozluštění snu)

K tomu, aby se lépe nalezlo propojení mezi snem a čímkoliv (kýmkoliv) z bdělého stavu, pomůžou obyčejné malůvky. Takže jako ve škole: barevné pastelky do ruky a přenesení myšlenek na bílou plochu. Najednou se mohou v mysli objevit i detaily, které jsme před tím neviděly. Jestliže výklad dává smysl a připodobní se k našemu běžnému životu, znamená to, že jsme si symboly vyložily správně. Pokud si však napoprvé budete připadat zmateně, neztrácejte hlavu, je to naprosto normální. „Zacházení“ dobře se svými sny je otázkou několika dní i týdnů.

Foto: Thinkstock

Zaznamenávejte si své snyFoto: Thinkstock

Přivolání příběhu

Není to nic těžkého. Stačí vybrat si den, který pro nás nebyl moc stresující, nejsme unavené ani podrážděné. Před spaním je dobré opakovat si, co chceme, aby se nám zdálo, popř. zaznamenat si to na papír, do deníku. Formulace otázky taktéž pomáhá k lepšímu soustředění. Poté následuje ujištění a vyslovení přání: „Přeji si sen, který mi pomůže odpovědět na otázku, jak mám zlepšit svůj současný milostný život.“ Při zhasínání světla se nepřestávejme soustředit na tuto formulaci. Mějme k ruce pomůcky jako tužku a papír či diktafon, který pomůže zachytit myšlenky po probuzení. Pokud k němu dojde uprostřed noci, nic se neděje. Zapíšeme si poznatky a při opětovném usínání postupujeme stejně jako předtím.

Pozor na varování!

Všeobecně platí, že pokud nás něco trápí, je více než pravděpodobná častá týdenní frekvence náznaků během snění. Pokud ale mají být získané informace k užitku, je třeba naučit se je využívat v každodenním životě za bdělého stavu. Např. sny varovné neberme na lehkou váhu. Nemusejí se týkat intimity, nýbrž čekoholiv, a přece se po rozboru dopracujeme k pravdě, že mají erotický podtext.

Příklad: Ohrožování zvířetem. Ve snu z něj máme strach, bojíme se o své bezpečí. Ve strachu hledáme majitele, aby nás od zlého zvířete uchránil, ale on sám nad ním nemá kontrolu.

Rozbor takového snu nakonec ukázal, že žena, které se zdál, má strach ze svého partnera, který nad ní chce mít moc, ovládat ji. Zvíře neboli muž má být symbolem nátlaku a varování před nevhodným chováním…

Stačí trocha praxe a cviku a náznaky ve snech mohou vylepšit to, o čemž jsme se domnívaly, že je již dávno ztracené nebo vyhaslé. Pořídit si malý sešit na poznámky je velmi malá investice v porovnání se spokojeným partnerským a intimním životem! Nahlédnutí do podvědomí se zkrátka opravdu může vyplatit!

Co nejvíce příjemných snů přeje

Reklama

Související témata:

Načítám