Hlavní obsah

Objednejte si partnera snů!

Foto: Thinkstock

Za zklamání v lásce často může fakt, že nevíme, co chcemeFoto: Thinkstock

Reklama

Zní to jako sen. Nemůžete sehnat životního partnera, se kterým byste byly šťastné? Stíhá vás jedno zklamání za druhým? Tak si svou životní lásku objednejte! Vytvořte si podrobnou objednávku, prý to funguje a do půl roku potkáte toho pravého!

Článek

Objednat lze cokoli. Od potravin přes oblečení a hračky až po auto. Ale partnera? Nesmysl, říkáte si! Samozřejmě nemluvíme o žádné nové zásilkové službě, která by po České republice rozvážela muže snů, ale o metodě, která by vám měla pomoci najít to, co opravdu hledáte.

Problémy v lásce? Nevíte, co chcete

Potkáte někoho, kdo vypadá, že by to mohl být on. Ten, se kterým budete šťastné do konce života. Jenže po nějaké době, někdy jsou to týdny, měsíce a někdy bohužel i roky, zjistíte, že to byl jeden velký omyl. Jak je to možné? Jednoduše jste vstoupily do vztahu s někým, kdo od počátku nebyl vhodný, akorát jste to nepoznaly. Nevěděly jste totiž, co od partnera chcete, jaký přesně by měl být, a tak jste se nechaly uchlácholit počátečním nadšením, touhou a zamilovaností. „Přitom by stačilo trochu důsledné práce na sestavení si přesného požadavku a ždibec odvahy tento požadavek zrealizovat. Přesná specifikace toho, jak by měl náš partner vypadat, je velmi důležitá. Slouží pro mozek jako vodítko. A když se někdo objeví na scéně, nemusíme moc přemýšlet a víme, kam dotyčného zařadit,“ říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Foto: Thinkstock

Když si ujasníte, po čem vlastně toužíte, toho, s kým budete šťastné, nepřehlédneteFoto: Thinkstock

Tip redakce:V prvotní zamilovanosti totiž moc nepřemýšlíme. A tohle je 5 největších chyb zamilovaných.

Učiňte objednávku

Vědět, že chcete partnera pro život, jednoduše nestačí. Musíte přesně vědět, jak by měl daný člověk vypadat, protože tím zároveň odhalíte, jak by vypadat v žádném případě neměl. A k tomu přesně slouží takzvaná objednávka partnera.

Prvním krokem při její výrobě jsou nejrůznější životní oblasti, u nichž si musíte jasně stanovit, jak moc jsou pro vás důležité a co v nich od partnera vyžadujete. Zapište si své názory a představy týkající se následujících oblastí:

  • Práce, zájmy a přesvědčení – Jak moc toužíte po kariéře a jak moc by po ní měl či neměl toužit váš partner. Co vás baví a co nechcete dělat samy, tudíž by to mělo bavit i váš protějšek.
  • Sex– Jak moc je pro vás důležitý? Jak sexuálně aktivní by váš partner měl být?
  • Finance – Jak jste na tom s penězi? Jste soběstačné, nebo potřebujete mít v partnerovi i finanční oporu? Snesete, aby vydělával výrazně více či méně, než vy?

V tuto chvíli máte objednávku jaksi nahrubo načrtnutou, ale ještě je příliš obecná. Zatím je to spíš jen soupis vašich postojů, životních plánů a představ. A tak buďte co nejvíce konkrétní, držte se předešlého soupisu a vytvořte věty, které vašeho vysněného partnera jasně vymodelují.

Foto: Thinkstock

Společné budoucnosti je třeba jít naprotiFoto: Thinkstock

Najděte to nejdůležitější

Je jedno, kolik máte vět. Klidně jich může být deset, dvacet či padesát. Prostě jste napsaly vše, co vám přišlo na mysl, a je to tak dobře. „Teď je potřeba odstranit zbytečnosti a vytvořit pět jasných, snadno zapamatovatelných a úderných vět, které jasně zacílí na to, co je pro vás stěžejní,“ vysvětluje Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz. Věty mohou vypadat třeba následovně:

  • Objednávám inteligentního, úspěšného, zodpovědného a materiálně zabezpečeného člověka, pro kterého jsem vždy na prvním místě.
  • Milujeme se nadevše, rád se o mě stará po všech stránkách.
  • Oba milujeme cestování, lezení po skalách a tenis.
  • Musí být sportovně zaměřený, žádný tlusťoch, který se válí na gauči.
  • Je věrný a čestný.

Chvíli si odpočiňte a vraťte se k objednávce. Přečtěte si ji, a pokud cítíte, že někde není přesná, mohla by být konkrétnější, upravte ji. Naučte se ji nazpaměť a měsíc si ji každé ráno odříkávejte. Pak ji někam založte, nemyslete na ni, nepřemýšlejte, jak to dopadne. Nejčastěji do půl roku se prý objeví ten, kterého jste si objednaly.

Zázrak, nebo nesmysl?

To není možné! Co je to za nesmysl? Tak asi většina z vás na možnost objednat si partnera reaguje. Jenže fígl netkví v té konkrétní objednávce, tedy v tom papíru, který jste se naučily nazpaměť, odříkávaly ho jako básničku a teď ho máte někde schovaný.

Jde o to, že jste si tímto cvičením do mozku uložily to, co chcete, po čem toužíte a jak by vaše životní láska měla vypadat. Udělaly jste si jasno! „Zázrak tkví v tom, že mozek je silný generátor vaší přítomnosti. Co se v něm nachází, to vidíte kolem sebe,“ upřesňuje Aleš Kalina. Zároveň s tím také automaticky vytěsňujete to, co ve svém životě nechcete, tudíž si nevšímáte těch, co vaše požadavky nesplňují.

Ale pozor, nemyslete si, že jen objednávka stačí. Je to jen jakési vodítko a pomocník. „Ujasníte si tím své priority, pomůže vám to zacílit. Budete vědět, koho hledáte, a to vám třeba i napoví, kde takového člověka hledat. Ovšem ve vztazích jsou stejně stěžejní emoce a city,“ říká psycholožka Lenka Čadová.

Tip redakce:Máte štěstí a jste čerstvě zamilovaní? Tak si to nepokažte a pro jistotu si přečtěte článek Nový vztah? Na tyhle věci se ho raději neptejte!.

Tak co, zkusíte to?

Reklama

Související témata:

Načítám