Hlavní obsah

Nový vztah? Na tyhle věci se ho raději neptejte!

Foto: Thinkstock

Kdo se moc ptá, občas se i moc dozvíFoto: Thinkstock

Reklama

Někoho potkáte, pomalu se poznáváte a je logické, že toho chcete o něm co nejvíce zjistit. Ale pozor, jsou věci, na které není dobré se ptát! Tedy alespoň na začátku vztahu. Zaprvé to nevypadá dobře, váš přítel si o vás může udělat nepěkný obrázek, a hlavně – můžete se dozvědět věci, které se vám nebudou líbit!

Článek

Kolik mu je, kde pracuje, kolik vydělává, kde bydlí, má sourozence, co dělají jeho rodiče, není to holkař, myslí to se mnou vážně? To jsou otázky, které se čerstvě zamilovaným ženám dost často honí hlavou. Ale pozor, kdykoli budete mít na jazyku nějakou troufalou otázku, vybavte si typické scény z mnoha filmů, kde protivná tchyně zpovídá potenciálního zetě. A tohle je pět věcí, na které se minimálně na začátku vztahu vůbec neptejte!

1. Kolik jsi měl žen?

Tak touhle otázkou ho v podstatě jen přivedete do úzkých. Bude mít strach, že ať řekne jakékoli číslo, bude buď vypadat jako nenapravitelný proutník, nebo naopak moula, který nemá mnoho zkušeností. Jednoduše neexistuje správná odpověď!

Druhým rizikem je, že když odpoví, bude chtít stejnou informaci od vás. A vy se ocitnete ve stejně patové situaci.

Foto: Thinkstock

A kolik jsi měl milenek?Foto: Thinkstock

Tip redakce: Přece jen jste se zeptala, a on chtěl totéž vědět od vás? Co odpovědět, se dočtete v článku Kolik milenců má žena zatajit?.

Ivan (31 let): „Tuhle otázku nesnáším. Zaprvé nemám zcela přehled, s kolika ženami jsem v životě spal, nedělám si žádné čárky do notýsku, nepočítám to. A nemyslím, že to o mně něco vypovídá. Vždy, když jsem s někým spal, bylo to v rámci vztahu, ve který jsem věřil. Ale neklapalo to z nejrůznějších důvodů. Jenže jak tohle vysvětlovat dívce, se kterou se teprve seznamujete?“

2. Jaká byla tvoje bývalka?

Zase špatně! Jakmile tuto otázku vyslovíte, začne přemýšlet, o co vám vlastně jde. Proč to chcete vědět? Jaký vliv to má na vztah vás dvou?

A navíc opět nejspíš neexistuje odpověď, která by vás uspokojila. Když o ní bude mluvit v superlativech a ve smyslu, že i když jim to jako páru nevyšlo, jsou stále dobrými přáteli, může to ve vás vyvolat žárlivost. Když o ní naopak bude mluvit ošklivě, bude vypadat jako nevychovaný uražený fracek, který se stále nevyrovnal s krachem předešlého vztahu.

Tip redakce: Jak to bylo s jeho ex, se po čase tak jak tak dozvíte. A pokud s ní budete mít jakékoli problémy, článek Vyzrajte na jeho bývalku vám poradí, jak se s ní vypořádat.

Filip (28 let): „Bývalka je bývalka. Nevyšlo to, rozešli jsme se, a proto jsem teď na schůzce s novou přítelkyní. Chci se bavit o nás, o tom, co podnikneme, co nás baví, a ne o tom, jaká byla moje ex. O ní budu mluvit, až sám uznám za vhodné, a především jen ve chvíli, kdy je stále nějakým způsobem součástí mého života. Ale pokud do něj již nepatří, nevídám se s ní, netelefonujeme si a podobně, nevidím důvod, proč se o ní bavit.“

Foto: Thinkstock

Byla bývalka lepší než já?Foto: Thinkstock

3. Kdy mě představíš rodičům?

Netlačte na něj! Je to snad to nejhorší, co můžete udělat. V určitých oblastech jsou muži poněkud plašší, a tohle je jedna z věcí, která je zaručeně vyděsí. A jakou odpověď vlastně čekáte? Má říct „zítra“, „brzy“, nebo třeba „nikdy“? Všechno je přece špatně. Když řekne „zítra“, budete mít pocit, že jste ho k tomu dotlačila, a nejspíš nebudete daleko od pravdy. Když řekne „brzy“, je to tak neurčité, že se budete rozčilovat, že neodpověděl. A slovo „nikdy“ není třeba komentovat, je výstižné až až. Nechte mu v této oblasti prostor, pokud má váš vztah budoucnost, jistě vás jednou rodičům představí. A na čase v tomto případě nezáleží.

Tip redakce: O tom, že méně je někdy více, se přesvědčíte i v článku Zabiják vztahu? Přílišná horlivost!.

Jaroslav (38 let): „Tohle mi vždycky vadilo, nechápu, proč je pro ženy tak důležité být představena rodičům. Je to důkaz lásky, nebo toho, že to myslím vážně? To dokazuji přece tím, že s tou ženou jsem, trávím s ní svůj volný čas, je mi s ní dobře a pořád toužím po její společnosti. Pro mě je třeba mnohem intimnější a zásadnější fakt, že jí dám například klíče od svého bytu.“

4. Máš auto, ten byt je tvůj?

Nevyzvídejte! Nikdy a za žádnou cenu! Nepátrejte po tom, jak je na tom po finanční stránce. Bezdomovce od rozumně zabezpečeného člověka poznáte, aniž by vám dotyčný musel vyplnit podrobný dotazník. Jemu bude trapně a o vás si bude myslet, že jste zlatokopka. Bohužel peníze a moc jsou jistým afrodiziakem, ale co je příliš, to je příliš.

Navíc, vše je relativní. Dnes auto nemá, protože ho třeba nepotřebuje, ale až uzná za vhodné, pořídí si ho.

Michal (36 let):„Tyhle otázky pokládám za vrcholně neslušné a v podstatě by u mě ta dáma v tu chvíli skončila. Peníze umím vydělat, nejsem lakomý, ale ne hloupý. Pokud někoho miluji a je mi s ním dobře, jsem jedině rád, že mohu díky penězům nám oběma ještě víc zpříjemnit život. Ale také potřebuji vědět, že když se nebude dařit, nic to na našem vztahu nezmění.“

5. Co na mě říkali tví kamarádi?

Je jasné, že vás tohle zajímá. Je pochopitelné, že je pro vás důležité, abyste se jeho přátelům líbila. Ale ptát se na to není příliš diplomatické. Co když jste se kamarádům nelíbila, ale jemu je to jedno a nehodlá to řešit? Má vám lhát? A pokud jsou vámi nadšení, je to jedině dobře a není potřeba se tím vůbec zabývat. A samozřejmě sama jistě po nějakém čase poznáte, zda vás jeho přátelé mají, či nemají rádi. Navíc můžete také působit ustrašeně a nesebevědomě. A to rozhodně moc sexy není!

Pavel (31 let): „Normální žena jistě pozná, zda je, nebo není někomu sympatická. Není podle mě důvod takovou informaci z partnera tahat, protože pokud to není hulvát, tak by jí stejně nikdy do očí neřekl, že se jeho kamarádům nelíbí, přijde jim taková a maková a podobně.“

Tip redakce: Ať už máte fungující vztah, nebo jste v lásce tak trochu smolařka, nikdy nezapomeňte, že pan Božský neexistuje!

Zeptaly jste se někdy na něco, čeho jste pak litovaly?

Reklama

Související témata:

Načítám