Hlavní obsah

Objevila jste u prcka bradavici? Odstraňte ji bezpečně doma!

Foto: Viatris - Endwarts

Odstraňte kožní výrůstky lehce domaFoto: Viatris - Endwarts

Víte, kde se děti nejčastěji nakazí s bradavicemi? Jak se bradavice mezi nimi přenáší, a hlavně jak si s nimi poradit bezpečně i z pohodlí domova? Máme pro vás pár tipů, jak tyto nepěkné a bolestivé výrostky jednoduše odstranit.

Článek

Objevila se nožce vašeho dítěte bradavice? Pravděpodobně nezjistíte, kdy se jí dítě nakazilo, protože inkubační doba se pohybuje mezi 2 a 6 měsíci. Nicméně existují místa, kde si děti předávají bradavice častěji. A tím je samozřejmě škola a školka. Výjimkou nejsou ani bazény, společné sprchy, tělocvična a také společné šatny.

Foto: AdobeStock

Inkubační doba u dětí se pohybuje mezi 2 a 6 měsíciFoto: AdobeStock

Bradavice způsobuje virová infekce, kterou můžete znát jako lidský papilomavirus nebo ve zkratce HPV. Šíří se drobnými rankami, poraněními na kůži, kterou poté virus infikuje. Děti si často přinášejí bradavice například z plavání, kde stále pobíhají bosé. Pokud mají jiné děti bradavičky na rukách, mohou si je snadno předávat i přes ručník, pomůcky na kroužcích, při hodině tělocviku nebo v družině.

Foto: Viatris - Endwarts

Měkké výrůstky odstraníte bezpečně a z pohodlí domovaFoto: Viatris - Endwarts

Na rozdíl od dospělých nemají děti zcela vyvinutý imunitní systém. A znáte to sama, různé oděrky i škrábance jsou doslova na denním pořádku. Proto jsou i náchylnější k nákaze HPV. Odhaduje se, že bradavice má jedno ze tří dětí ve věku od 4 do 12 let.

Foto: Viatris

Zdravotnický prostředek EndWartsFoto: Viatris

Účinné odstranění bradavic nabízí EndWarts ORIGINAL s kyselinou mravenčí, který díky dehydratačnímu účinku vysušuje bradavici zevnitř a tělo ji následně vyloučí. Zdravotnický prostředek je vhodný pro děti. U dětí do 4 let je nutné se poradit s lékařem. EndWarts ORIGINAL se do bradavice absorbuje a na kůži nezanechá stopy. Vaše dítě s ním může tedy plavat nebo navléknout ponožky.

Chcete vidět, jak se snadno zbavit bradavic? Podívejte se na video.

Velice šetrný prostředek je i Endwarts Pen. Jeho výhodou je přesná aplikace kyseliny mravenčí prostřednictvím úzkého hrotu pera. Vysušíte a odstraníte tak i ty nejmenší bradavice na rukou, chodidlech, loktech i kolenou.

Foto: Viatris

Endwarts PenFoto: Viatris

Pro účinné odstranění výrůstku stačí EndWarts Original i EndWarts Pen aplikovat pouze 1x týdně.

Poslední metodou je moderní domácí kryoterapie – ošetření bradavic mrazem. Zdravotnický prostředek Endwarts Freeze zmrazí bradavici až do nejhlubších vrstev speciální technologií Ultra Freeze na -80 °C. Zmrazíte ji pomocí jednoduchého aplikátoru. Bradavice většinou zmizí již po první aplikaci.

Foto: Viatris

Endwarts FreezeFoto: Viatris

Zdravotnické prostředky EndWarts pořídíte v lékárně. Před použitím prostředků EndWarts si pečlivě pročtěte návod k použití. Číslo notifikované osoby: 0459 (EndWarts FREEZE), 0546 (EndWarts PEN, EndWarts Original). END-2022-0139

Bradavice je potřeba odstranit, jakmile se objeví. Vyberte si produkt, který vám nejvíce vyhovuje na endwarts.cz.

Reklama

Načítám