Hlavní obsah

Oblečte si kabát, je tu zima!

Kabátky jsou letos v módě

Reklama

Nastal čas, kdy je nutné vyměnit podzimní parky a sáčka za teplejší kabáty. Ale nezoufejte - je z čeho vybírat! Kabáty navíc letos slaví svůj boom a k postavě jsou milosrdnější než bundičky do pasu.

Článek

Ze střihů nejvíc vedou ty „áčkové", jsou skutečně maskovací, bez problémů vytvoří iluzi štíhlých boků, zejména když sáhnete po tmavé barvě. Vyberte si takový střih, který odpovídá vašemu stylu, potom v něm přežijete i několik zim. A důraz klaďte na to, aby vám v něm bylo teploučko, od toho tady je především.

Detaily a doplňky

Nově se na rukávech objevují manžety, tvar tulipánů a zkrácená délka. Zapínání je jednoduché i dvouřadé. Často se objevuje zapínání na poutka a olivky. Fazona je řešena do stojáčku, módní je kulatý i špičatý límec, nebo zcela bez fazony. Můžete zvolit mezi hladkým minimalistickým vzhledem nebo se zdobnými prvky, kterými můžou být knoflíky, nabírání, sámky, výšivka, nárameníky, kožešinový límec apod. Kabátům nesmějí chybět pásky a je jedno, jestli textilní nebo kožené. Pásek může být v tónu kabátu, nebo naopak ve zcela kontrastní barvě, vhodným doplňkem změníte styl kabátu..

Délka a velikost

Délka kabátu záleží skutečně jen na vás, jak se v ní cítíte dobře a pohodlně. Můžete mít kabátek těsně pod pas nebo kousek od kotníků, oba mají své příznivce a kouzlo. Který je teplejší, nemá cenu zmiňovat. Rozhodně si kabát nekupujte přímo na tělo, myslete i na svetr, který pod něj má přijít, a že ho chcete nosit i napřesrok. Navíc upnuté kabáty, kde se rozlézají dírky, nepůsobí pěkně. I když tento trend je tolerovaný u halenek a saka, tohle skutečně není ten případ. Mohla byste vzbuzovat dojem, že ho máte po štíhlejší sestře. Vybírejte vždy kvalitní materiál, tím se kabát samozřejmě prodraží, ale déle vydrží pěkný. Nejoblíbenější z materiálů je vlna, tvíd, flauš a samozřejmě kůže. Také kožešina se vrací, nebo aspoň kožešinové prvky, tj. límce, manžety, případně dolní lemy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimitedKe kabátu zvolte vhodné doplňkyBarvy a vzory

U kabátů vévodí černá barva, je to prostě klasika, kterou projdete několika sezonami a pořád budete šik. Černým kabátem s jednořadým zapínáním nikdy nic nezkazíte. Nově se promítá fialová, mechově zelená, béžová, bílá a odstíny šedé. Ze vzorů opět dominují kostky, buď celoplošně, nebo jen jako ozdoba, např. sedla kabátu, límce či zdobení kapes, zapínání apod.

Nezapomeňte si pořídit rukavice, které jsou velmi módním doplňkem, zejména ty sahající až po lokty jsou úžasný doplněk ke zkráceným rukávům, doladíte-li barevně i pásek, budete za hvězdu. A nevycházejte bez uvázané šály, hřeje, tmavou barvu rozzáří a vytvoříte nový image kabátu.

Reklama

Související témata:

Načítám