Hlavní obsah

Oblékáme čtenářku - tentokrát XXL!

Foto: Mona Martinů

Roli manekýnky si vyzkoušela čtenářka ZuzkaFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože módu milujete, nákupy jsou pro vás hotovým utrpením. Důvod? Do většiny věcí se nevejdete, a když už, oblečení vaší postavě příliš nelichotí. Je vám tahle situace více než povědomá? Pak vás tímhle článkem určitě potěšíme. Zaměřili jsme se totiž na velikost XXL! A abychom jen nemluvili (vlastně nepsali), rozhodli jsme se modely nafotit na jedné z vás!

Článek

Dobrovolnicí z vašich řad se stala sympatická čtenářka Zuzka, která k nám statečně cestovala tři hodiny. Prozradila nám, že je maminkou dvou holčiček a po jejich narození přibrala třicet kilo. Stejně jako většina silnějších žen, i ona nám potvrdila, že má problémy se sháněním padnoucích kousků.

Foto: Mona Martinů

Zuzka ví, že sehnat hezké oblečení ve větší velikosti, je problémFoto: Mona Martinů

Přestože se v poslední době situace na trhu zlepšuje, stále to mají dámy od velikosti 46 (od této cifry obchody počítají oblečení jako nadměrné neboli plus size) těžší. Chcete namítnout, že se k vysoké váze dopracovaly samy, a tudíž by si neměly stěžovat? Jak říká Zuzka, shodit není vždycky snadné, kdo to nezažil, nepochopí. Je jen na každém, zda se se svou postavou smíří, nebo se rozhodne na sobě makat a kila odstranit. Nárok na to, cítit se krásná, má každá žena. Ať už má velikost XS nebo XXL.

Foto: Mona Martinů

Zuzka si natáčení a focení užívalaFoto: Mona Martinů

Nesnažte se v oblečení schovat!

Stylistka Janka Letková, která byla pověřena sháněním oblečků, má pro vás několik tipů na to, čeho se vyvarovat, a co naopak vyzkoušet. „To, že jste silnější, ještě neznamená, že byste se měla halit do plandavých věcí. Nejvíce slušet vám budou kousky, které přirozeně kopírují vaši postavu. Vyhýbejte se ale samozřejmě věcem, které jsou příliš upnuté,“ říká Janka. Tabu by pro vás měly být elastické materiály. „Co se týče barev, nemusíte se držet jen černé, ale dejte si pozor klasicky na proužky nebo vzory jako takové, nejvíce vám budou lichotit čisté, jednobarevné kousky, které můžete ozvláštnit doplňky,“ dodává stylistka. U kalhot si dejte pozor na tříčtvrteční délku, ta nohy zkracuje, a pokud je máte silnější, potřebujete pravý opak. Stejně vám uškodí i kotníčkové boty.

Co vybrala Janka přímo pro naši čtenářku Zuzku a jak celé focení probíhalo? Podívejte se na video!

Vínová bundička sklidila úspěch

Oblíbené džíny určitě nechybí v žádném šatníku. Dámy, které jsou silnější, by měly dávat přednost těm s rovnými střihy. Janka k nim vybrala triko v korálové barvě (chvalozpěvy na tuhle barvu jste určitě četla ve článku Barva jara: Vsaďte na korálovou!) a přes něj úžasnou vínovou bundičku, do které se Zuzka zamilovala na první pohled. Přidejte šátek a máte úžasnou jarní kombinaci. A co na nohy? Třeba dřeváky!

Na foto: džíny (Ulla Popken, 1599 Kč), triko (Ulla Popken, 499 Kč), bunda (F, 1050 Kč), šátek (Ulla Popken, 499 Kč)

Legíny – ano, nebo ne?

Že by boubelky neměly nosit legíny? Říkal kdo? Zuzka je oblékla k prodlouženému topu s potiskem, a vypadala úžasně! Jak sama přiznala, takovýto „rockerský“ styl jí sedí nejvíce. I nám se v něm líbila! Pokud budete chtít vyzkoušet podobný styling, nezapomeňte, že by top sice měl být volnější, ale neměl by na vás plandat.

Na foto: prodloužený top (Ulla Popken, 1299 Kč), legíny – čtenářky vlastní, lodičky (Baťa, 999 Kč)

Do třetice všeho dobrého

Jako poslední model si Zuzka vyzkoušela ozvláštněnou klasiku. Stylistka Janka ji oblékla do černých kalhot s bílou košilí, kterou ale doplnila úžasným rozpínacím svetříkem a červenými lodičkami. Podle trendu kombinování dvou zářivých barev jsme potom přidali ještě jasně žlutý pásek, který jsme pro efekt vtipně naaranžovali jako náramek. Vy ho samozřejmě můžete vyměnit za opravdový.

Na foto: kalhoty (Ulla Popken, 1599 Kč), košile (Ulla Popken, 999 Kč), pásek (Mango, 499 Kč), svetr (Ulla Popken, 1599 Kč), boty (Baťa, 999 Kč)

Kam pro XXL?

V následujících obchodech si určitě vyberete!

  • H&M
  • Marks & Spencer
  • Takko
  • F&F (síť Tesco nebo Palladium)
  • KappAhl
  • C&A
  • Ulla Popken
  • Next
  • Adamis
  • Marina Rinaldi
  • Debenhams

Tak co, ještě si myslíte, že se svou postavou nemůžete sehnat krásné kousky?

Reklama

Načítám