Hlavní obsah

Líčení očí v barvách moře

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nebeská modř prozáří váš obličejFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tyrkysově modré líčení patří k létu nezávisle na módních trendech. Musíte jen vědět, jaké odstíny vybrat pro vaši barvu vlasů a očí. Je to snadné, protože tento barevný mix sluší každé ženě. Zeptali jsme se za vás vizážistky, jak na to!

Článek

Ze zelené a modré namixujete oční stíny pro každé oči. Tato kombinace se snese s každou barvou vlasů, vždy se dá dobře doladit, neboť můžete vybírat ze široké škály prolínajících se odstínů. Hlídejte si barvy oblečení, aby nebyly v nevhodném kontrastu k modrozeleným stínům. Nedá se přesně říct, kterou barvu použít, záleží na odstínu, sytosti. Vždy dodržujte světlé odstíny do vnitřního koutku a ztmavování směrem k vnějšímu. Azurové líčení se výborně snese s bílou, s odstíny modré a zelené, hnědou a černou.

Zrzkám sluší jemné líčení

Jemné modrozelené líčení sluší zrzkám se světlou pletí a drobnými pihami. Do vnitřních koutků naneste rozjasňovač, otevře oko.

Jak na to: Plochu víčka, jsou-li oči hnědé, můžete vystínovat odstíny zelené a modré libovolně, chybu neuděláte. „Jedině v případě zelené barvy očí dát pozor, abyste oko neutopily v zelené, tj. aby barva duhovky nesplynula s barvou stínů", říká vizážistka Romana Balakovská ze salonu Korunka a dodává: „Na řasy rozhodně v tomto případě nepoužívejte černou řasenku, ale hnědý odstín, oko bude působit měkce. Černý odstín je k barvě zrz příliš tvrdý."

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Modrou můžete kombinovat s jinými barvamiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Čokoládové a šedomodré oči rozjasněte

Aby vaše oči získaly jiskru, je třeba vybrat správné odstíny a sytost.  Tmavé oči, tj. čokoládové, ale i šedomodré, rozjasníte světlejšími tóny.

Jak na to: Na horním víčku udělejte kajalovou tužkou linku tmavě modrou (odstín švestky)nebo tmavě zelenou (odstín khaki).U vnějšího koutku nanášejte přímo prstem nebo vatovou špejlí sytější světlé odstíny a k vnitřnímu koutku zesvětlujte, nakonec naneste světlounce modrou až bílou, aby se oko víc otevřelo. „Důležité je před začátkem stínování použít světlejší korektor pod oči. Nejenže zakryjete kruhy pod očima, ale nevytvoříte si dojem tzv. „monoklových očí", který hrozí při používání azurových odstínů.", říká vizážistka Romana Balakovská.

Modré oči umocní

Modré oči v modrozelených odstínech získají hloubku a zkrásní. Budete mít oči jako šmolku (ultramarinově modré).

Jak na to: „Oko by mělo v základě líčení působit prosvětleně, proto používejte trochu bílé perletě v horním i ve spodním víčku, než začnete s azurově modrou čarovat. Nejtmavší barvu naneste podél víčka tmavě modrou konturovací tužkou. Stínujte od tmavší azurové po úplně světle bledě modrou nebo stříbrnou barvu, zesvětluje směrem k vnitřnímu koutku. Líčení můžete dotáhnout modrou řasenkou v případě, že jste blond nebo černovláska.", radí vizážistka Romana.

Líčení můžete podpořit např. tyrkysovými náušnicemi a nezapomeňte, že by měly být do páru s náramkem nebo prstýnkem. Letní móda přeje vrstvení náramků, tak si naložte, kolik unesete! V azurovém líčení se budete cítit i při cestě do práce báječně - skoro jako na dovolené!

Reklama

Související témata:

Načítám