Hlavní obsah

Oční péče? Nepodceňujte ji!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vrásky se objevují nejdříve kolem očíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Nevratný proces stárnutí vidí mnoho žen jako zloděje své krásy. Prvním místem, kde se vějířky začnou objevovat a připomínat nám tak prožitá léta, je okolí očí. Ačkoliv přírodu nezastavíme, se správnou péčí můžeme vrásnění pokožky oddálit.

Článek

Okolí očí je daleko tenčí a citlivější než zbytek tváře, a proto vyžaduje speciální pozornost. Stíny i řasenku pokaždé odstraňte odličovadlem určeným k ošetření očí nebo přípravkem pro citlivou kůži. Jinak byste se mohla dočkat nepříjemného pálení a zarudlosti. Choulostivou oblast nedřete prudkými pohyby, naneste na kosmetický tamponek trochu vybraného produktu, přitiskněte na víčka a řasy, pár vteřin počkejte a jemně setřete.

Péče v různém věku se liší

Pokud je vám něco málo přes dvacet a myslíte si, že už jste připravena na všechny ty krémy proti vráskám, zadržte. První malé rýhy, které vypozorujete, jsou nejspíše z pouhé dehydratace. Vsaďte proto na hydratační oční gely nebo jinou péči, která dodá vláhu a je šetrná. Celodenní zavlažení dodá Aquasource non-stop Yeux od Biothermu. Přípravek pod oči neroztírejte, jak jste běžně zvyklá, efektivnější je lehké vťukání prsty.

Oslavila jste třicáté narozeniny a první vrásky už jsou realitou? Ke tvorbě kolagenu pomůže All about eyes rich od Clinique. Po čtyřicítce je třeba přitvrdit, na jemné i hlubší vějířky poslouží Activ C od La Roche Posay s 5% koncentrátem vitaminu C nebo koenzym Q10, ukrytý v balení Q10 Active od Eucerinu.

Foto: archiv firem

Okolí očí je na tváři nejcitlivějšíFoto: archiv firem

Jestliže je oblast očí viditelně zvrásněná, přiberte na pomoc liftingová séra a krémy, které vrásky vyplňují. Investujte do kvality, váš pohled si to zaslouží. Channel Correction Eye snižuje počet vrásek a zlepšuje pružnost očního okolí. Rozmazlit se můžete i nočním gelem Talika, který obsahuje biopeptidy a výtažky ze sójových bobů.

Dejte pozor na slunce. Pokud není ochranný faktor obsažen ve vašem krému, pořiďte si tyčinku k ošetření jemných míst, jako je Clinique Lip and Eye se SPF 30. Sluneční brýle také neslouží jen jako módní doplněk, nezapomínejte na ně.

Zatočte s nepopulárními kruhy a otoky

Trápí vás oči svou opuchlostí? Kromě babských návodů, jako vychlazené sáčky heřmánkového čaje (nikoliv ledové!), kolečka salátové okurky nebo ochlazené čajové lžičky, můžete zkusit i chladivou tyčinku od Vichy nebo zklidňující masky na oči (např. Payot). Před spaním vynecháte konzumaci slaných jídel.

Foto: archiv firem

Kosmetika dokáže vrásky téměř zneviditelnitFoto: archiv firem

Zdobí-li vaši tvář nepěkné kruhy, zpozorněte. Příčinou může být i onemocnění ledvin nebo močového ústrojí. Zapomeňte na odvodňovací čaj, kávu, alkohol a pijte čistou vodu. Váčky mohou být i dědičné, leckdy pomůže až estetická medicína. Zkusit můžete také detoxikační kapsle od Taliky, které by měly do měsíce kruhy i otoky zmírnit.

Co se líčení týče, pod oči je ideální používat tekuté korektory s lehkým rozjasňujícím efektem, jako je například YSL Touch Eclat. Tmavší kruhy zamaskujete hutnějším korektorem, dobré je používat o malinko světlejší, než je na zbytku tváře. Z každé druhé řasenky slzíte? Kupte tu hypoalergenní. Pokud nejste stále spokojená, navštivte kosmetičku, mikromasáž očního okolí je nejen příjemná, ale i účinná.

S trochou snahy bude naše okolí očí déle bez poskvrnky, ale bez estetické chirurgie to nebude navždy. Když nějakou tu rýhu objevíte, nestresujte se, vždyť proč by jen muži měli zrát jako víno?

Jak se o okolí očí staráte vy,  naše milé čtenářky? Rozhodí vás každičká vráska, nebo to přecházíte s klidem? Napište nám na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám