Hlavní obsah

Odborníci radí, jak vybrat dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dveře tvoří významný prvek interiéru. Přesto by při jejich výběru neměla dominovat jen estetika. Ovlivňují i funkčnost obytných prostor. Správná volba proto vyžaduje řešit i technické detaily.

Článek

Koupit nové dveře do bytu představuje investici na léta dopředu. S výběrem můžete začít v klidu domova. SOLODOOR, přední český výrobce dveří a zárubní, vyvinul konfigurátor, který umožňuje ty nejvhodnější dveře vybírat a prohlížet prostřednictvím počítače. Konfigurátor dveří na adrese  www.solodoor.cz dovoluje pohrát si s výběrem modelu, vyzkoušet různé dekory povrchu, zvolit variantu skla, prostě doladit dveře do nejmenších detailů. Všechny parametry se věrně promítají do vizualizace dveří přímo na obrazovce počítače. Konfiguraci dveří lze jednoduše měnit a okamžitě se zobrazují i informace o ceně.

Dveře jsou ozdobou interiéru

Jak si vybrat správné dveře?

Výběr dveří začíná pečlivým měřením. K nejčastějším rozměrům dveří patří 80/197 nebo 90/197 cm. Dále je třeba zvážit nejvhodnější šířku pro „nové dveře“, nejčastěji je to 80 cm, ale například pro komoru či podobné místnosti stačí 60 či 70 cm.

Posuvné dveře šetří místo a jsou proto vhodné do menších interiérů. Montují se buď přímo na stěnu, nebo do speciálního stavebního pouzdra

Nejběžnější povrchovou úpravou dveří je fólie v celé řadě dekorů věrně napodobujících přírodní materiály. V bytech, kde si hrají děti či pobíhají domácí mazlíčci, je třeba zvážit důkladnější ochranu. Vynikající služby poskytuje laminátová CPL fólie, která dveře brání před oděrem, snáší vlhkost i sluneční záření a lze ji ošetřovat běžnými čisticími prostředky. Posledním hitem jsou trojrozměrné strukturované povrchy, které dokonale evokují přírodní materiály. Zástupcem tohoto světového trendu je například povrch SOLO 3D u dveří modelu Gabreta od SOLODOOR.

Dveře modelové řady Gabreta s trojrozměrným strukturovaným povrchem SOLO 3D v dekoru bambus

Dveře Brillant s povrchem Grenagloss. Díky velmi vysokému lesku je tato úprava mimořádně vhodná pro kuchyně nebo koupelny

Dveře neplní jen praktické funkce, ale představují nedílnou estetickou součást interiéru. Při volbě barevného dekoru proto zvažujte sladění s podlahami a okny. Doporučit lze sázku na stejné či podobné odstíny či naopak využití kontrastu tmavších dveří a světlejší podlahy. Stísněné prostory opticky zvětší dveře ve světlých odstínech. SOLODOOR přitom nabízí paletu několika desítek možných kombinací barevného designu a povrchové úpravy dveří.

Pro modelovou řadu dveří Excellent jsou typické velmi elegantní ozdobné hliníkové lišty

Volba designu a povrchu dveří ovlivňuje celkový vzhled bytu na řadu let. Proto je třeba vybírat pečlivě a s rozmyslem. Nejlépe je požádat o kvalifikovanou radu odborníky. Jsou připraveni na www.solodoor.cz.

Související témata:

Načítám