Hlavní obsah

Office pro celou rodinu

Reklama

Doma už dávno nevystačíte s jedním počítačem, tabletem nebo chytrým telefonem. Pokud chcete mít jistotu, že celá rodina používá propojené a shodné aplikace, existuje jednoduché řešení – Office 365.

Článek

Upravit dokument, připravit tabulku, naplánovat dovolenou, nebo podělit se o fotky z dovolené s rodinou či kamarádkami. Manžel občas potřebuje nákupní seznam, děti zase referát nebo prezentaci do školy. Zkrátka bez počítače a nějakých těch Office aplikací se dnes těžko obejdete. Jak ale zajistit legální software do všech počítačů v domácnosti za rozumnou cenu? Když sáhnete po Office 365 pro domácnosti, máte vystaráno.

Nejen pro počítače

Sada aplikací Office 365 obsahuje programy, které důvěrně znáte – Word, Excel, PowerPoint, OneNote a Outlook. Přesto trochu jinak. Office 365 nejsou programem v krabici, ale službou, kterou si nyní jen pronajmete. Máte tak jistotu, že budete mít vždy k dispozici nejnovější verzi programů. Stačí zaplatit měsíční nebo roční předplatné a o nic dalšího se nemusíte starat.

A nejen vy, licence pro domácnost totiž dovoluje instalovat Office až na pět počítačů PC nebo Mac. I když se jedná o službu, můžete programy používat i v případech, kdy nemáte přístup k internetu. Všechny programy se přitom chovají tak, jako dříve. Office 365 je navíc k dispozici také pro mobilní zařízení se všemi běžnými systémy.

Ať už v rodině pracujete na tabletu, smartphonu či počítači, ke svým dokumentům se dostanete vždy pohodlně a bez problémů

Nainstalovat si je můžete až na pět chytrých telefonů nebo tablety iPad. Tím, že budete používat stejný program na počítači, mobilu či tabletu, máte jistotu, že budou dokumenty vypadat na všech zařízeních stejně. Nestane se vám tak, že byste třeba na mobilu nemohly otevřít text, který jste si připravily doma na počítači.

Součástí sady aplikací je i program OneNote. Šikovný nástroj pro správu poznámek, tvorbu cestovních plánů či různých odškrtávacích seznamů. Takže, až příště pošlete manžela či přítele nakupovat, můžete mu jednoduše sepsat nákupní seznam ve OneNotu.

Sdílejte fotky i dokumenty

Tento nákupní seznam dokonce můžete upravit ještě v době, kdy už je manžel v obchodě. Každý uživatel Office 365 totiž v rámci předplatného získá také 1 TB (1024 GB) prostoru na úložišti OneDrive. Na něm můžete sdílet dokumenty s ostatními. Takže pokud nákupní seznam uložíte na OneDrive a upravíte, v telefonu partnera se automaticky aktualizuje. A on třeba zvládne přikoupit ještě nějakou specialitu na pohoštění kamarádek.

Radost z rodinných fotek se již nikdy neztratí ve virtuální černé díře. Všechny vzpomínky budete mít bezpečně zálohované

Ukládat sem nemusíte jen nákupní seznamy. Prostor pojme přibližně milion dokumentů, případně 10 tisíc písniček nebo třeba 70 tisíc fotografií. Pokud si aplikaci OneDrive nainstalujete navíc na svůj chytrý telefon, můžete z něj do úložiště zálohovat všechny fotky. A už nikdy se nebudete muset starat o jejich kopírování. A až se příště budete chtít o nějaké fotografie podělit, je to jednoduché. Nastavíte sdílení pro konkrétní soubory či adresář a pošlete přátelům odkaz, kteří se k nim dostanou odkudkoli. I z internetové kavárny.

V kontaktu s vašimi blízkými můžete zůstat i přes telefon a přitom neutratit ani korunu navíc. V rámci předplatného totiž dostáváte i 60 volných minut měsíčně pro volání přes Skype na pevné linky ve více než 60 zemích, včetně České republiky, a na mobilní telefony v 8 zemích.

Více informací najdete na www.officedomu.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám