Hlavní obsah

Oldřich Vízner je nový Hujer

Foto: Divadlo ABC

Oldřich Vízner jako pan KaplanFoto: Divadlo ABC

Reklama

Divadlo ABC uvádí v české premiéře muzikálové humoristické drama Pan Kaplan má třídu rád. V roli Kaplana, muže středních let, který navštěvuje večerní kurzy angličtiny, se představí Oldřich Vízner.

Článek

Režisér Miroslav Hanuš, pod jehož taktovkou už dříve Divadlo ABC uvedlo úspěšnou hru Šakalí léta, si tentokrát vybral jako předlohu povídky amerického autora Lea Rostena, které byly knižně vydány už v roce 1937. Využil při tom nejstaršího českého překladu knihy od Pavla Eisnera.

Z diváka se stane tichý pozorovatel večerních kurzů školy angličtiny. Tam pravidelně docházejí studenti, kteří už školním lavicím, co se alespoň věku týče, už dávno odrostli. A směsice je to opravdu pestrá. Z každého koutu světa tu najdeme hned několik zástupců. A pan Kaplan si své spolužáky opravdu oblíbí.

O tom, jak zábavná mohou být jazyková úskalí, se určitě každý z nás v životě nejednou přesvědčil. Taková zábava je však pro žáky kurzů každodenním chlebem. Třeba když pan Kaplan chce začít vyprávět o tom, čemu se rád ve volném čase věnuje. Stačí jen, aby se jeho oblíbený „koníček" stal oblíbeným „koňáčkem", a celý jeho referát ztratí na vážnosti.

Foto: Divadlo ABC

Lubomír LipskýFoto: Divadlo ABC

Tragikomedii Pan Kaplan má třídu rád by si rozhodně neměli nechat ujít milovníci inteligentního humoru, slovních hříček, amerických gospelů a lidových písní z celého světa. V dalších rolích se představí např. Lubomír Lipský, Věra Nerušilová, Veronika Gajerová nebo Martin Písařík. A nedivte se, když vám bude pan Kaplan ve své snaze zavděčit  se profesorům nápadně připomínat známého Hujera!

Pan Kaplan má třídu rád - Divadlo ABC Nejbližší veřejné představení: 12. 2. 2009 od 19.00 Režie: Miroslav Hanuš Hrají: Oldřich Vízner, Jaroslav Vlach, Lubomír Lipský, Jan Meduna, Martin Písařík a další Vstupenky v cenách 300, 200 a 90 Kč mestskadivadlaprazska.cz

Reklama

Související témata:
Vízner

Načítám