Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vyzkoušejte vařit ze zeleného chřestu. Připravený ve vaječné omeletě tvoří s vepřovou panenkou dokonalou harmonii chutí. Tak neváhejte, tohle jidlo si zamilujete!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřové panenky
  • 1 trs cherry rajčat
  • 6 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 100 g zeleného chřestu
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Panenku nakrájejte na špalíčky a naložte do olivového oleje spolu s pepřem a nasekaným rozmarýnem. Chřest oloupejte a rozdělte na 3 centimetry dlouhé kousky.

02.

Vajíčka rozklepněte do misky, přidejte mléko, sůl a pepř a vidličkou základ omelety pořádně rozšlehejte.

03.

Na ploché pánvi rozpalte máslo a asi 3 minuty v něm převalujte pokrájený chřest. Vlijte vyšlehaná vejce, chvilku míchejte a poté nechte omeletu usadit. Na středním plameni ji nechte vyběhnout a dodělat.

04.

Naloženou panenku opečte na oleji  nebo grilovací pánvi z obou stran po dvou minutách. Poté ji přendejte do pekáčku a nechte v troubě rozpálené na 180 stupňů 6 minut dojít. Do rozpáleného oleje od panenky pak už jen položte trs omytých cherry rajčátek a několik minut je nechte ohřát. Hotovou panenku servírujte s omeletou, rajčátky, případně hustou zakysanou smetanou.

Reklama

Související témata:

Načítám