Hlavní obsah

Omládněte! Díky těmhle trikům!

Foto: shutterstock.com

Mladistvý vzhled je hlavně o přirozenostiFoto: shutterstock.com

Reklama

Myslíte si, že hitem jsou ultraštíhlé postavy, silikonová prsa a dohněda opálená pleť? Pak jste na omylu! Světoví módní návrháři a modelingové agentury v posledních letech upřednostňují něco zcela jiného! Přirozenost a mladistvý vzhled! Vyzkoušejte tento look i vy!

Článek

„Když se ozve zahraniční klient a chce na focení modelku, většinou se hned zpočátku ptá, zda dívka nemá umělá prsa nebo nějakou jinou plastickou operaci. Vadí jim totiž nejen jizvy, ale i nepřirozený vzhled,“ vysvětluje  profesionální vizážistka Renata Fischer.

Podle jejích slov je největší zájem o modelky mladé, se světlou pletí a polodlouhými vlasy. Žádné silikony, žádné zvětšené rty nebo umělé vlasy, žádné „solárkové“ opálení. Bere se pouze co největší přirozenost. „Výhodou je, že z přirozeně dobře vypadající ženy lze udělat téměř jakýkoli typ modelky jen vhodným nalíčením. A navíc těmto ženám sluší prakticky jakékoli oblečení,“ míní vizážistka.

Nenápadné líčení

Pokud i vy chcete působit mladě, svěže a tak trochu jako -náctiletá dívka, začněte u líčení. Pokud se vám již na pokožce začaly rýsovat vrásky, nevadí. Velmi světlým tekutým make-upem je snadno zamaskujete. Jeho vrstvu ještě přepudrujte sypkým pudrem světlého odstínu. Zdravíčka si tentokráte dělat ani nemusíte, jen pečlivě zamaskujte kruhy pod očima. Obočí, rty ani oční stíny si nedělejte. Tím byste totiž vše zkazila! Jediné, co je povoleno, je tenká linka dole pod okem. A zahušťovací nesmývatelnou řasenkou si můžete zvýraznit řasy.

Vlasy nelakujte a nebarvěte

Barvené, melírované a třeba i do dredů či do copánků spletené vlasy již také pomalu vycházejí z módy. „Pokud už jste na své obarvené vlasy zvyklá a nechcete čekat, až vám barva odroste, zvolte alespoň odstín, který na vás bude vypadat přirozeně. Pokud máte tmavé obočí, zapomeňte na to, že byste byla blondýnka. Nehledě na to, že platinové blondýnky dnes už ani muže příliš nevzrušují. Působí nepřirozeně,“ vysvětluje vizážistka. A dodává, že chcete-li dosáhnout mladého svěžího vzhledu a vypadat o několik let mladší, ideálem jsou polodlouhé, jednoduše do rovna zastřižené vlasy. Mohou být i vyžehlené. Laky a tužidla, které vlasy navíc ještě poškozují a vysoušejí, si raději odpusťte. A pokud jde o ofinku, tak i ta patří k symbolům –náctiletých slečen.

Foto: shutterstock.com

Nebojte se nosit výrazné barvyFoto: shutterstock.com

Barevné pohodlné oblečení

Nemusíte se potácet na deseticentimetrovém jehlovém podpatku a ani nemusíte nikoho okouzlovat hlubokým dekoltem nebo ultrakrátkou minisukní. To, co móda -náctiletých vyžaduje a to, co i z vás udělá na první pohled mladou ženu, budou tenisky, pohodlné rifle a tričko a nápaditým potiskem. Případně se nemusíte bát ani barevné šály, přídavných rukávků anebo třeba čepice či elegantní kšiltovky. „Z doplňků je vhodná bižuterie nebo stříbro. A rozhodně se nebát kombinovat pestré barvy,“ radí Martina Fischer.

Proč právě tento look?

Tato proměna se pozitivně podepíše nejen na vašem vzhledu, ale i na psychice! „Je vědecky prokázáno,ženošení pestrých barev podporuje v lidech optimismus a nadhled. Ženy, které se ráno příliš nelíčí, jsou také mnohem bezprostřednější. A především, jakmile člověk začne milovat sám sebe ve své přirozenosti , přestane se trápit kvůli nepodstatným věcem a dostane se do psychické pohody,“ říká psycholog Vojtěch Benda.

Reklama

Načítám