Hlavní obsah

Kde líbat a hladit lidské tělo, aby se rozpálilo?

Foto: Thinkstock

Erotogenních zón je spousta. Nezanedbáváte některé?Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrně víte, kde je partner rád hýčkán. Ale co když existují místa, jejichž stimulace vás i jeho naprosto rozpálí? Probuďte v sobě budoárovou bohyni a zaměřte se na opomíjená zákoutí lidského těla!

Článek

Čtyřiačtyřicetiletá sexuální expertka Emily Morse ze San Franciska je odbornice každým coulem. V rámci své rozhlasové show pomohla už tisícovkám párů, aby objevily nebo prohloubily vášeň a intimní prožitky. Emily je kromě vlastní terapeutické praxe i televizní osobností a spisovatelkou, která má prostě přehled o sexualitě a vztazích.

Právě ona říká, že se některé erotogenní zóny překvapivě nacházejí v místech, kde se v těle drží napětí a ztuhlost, tedy převládá stres. Podle ní, když se těmto oblastem začnete věnovat, ucítíte nádherné pocity, které se promítají do dalších částí těla. Takže, čemu věnovat pozornost?

1. Nohy

Masáž nohou je něco, co vždycky potěší. A tlak vyvinutý na některé body může vyvolat vzrušení. Expertka radí použít trochu masážního oleje na vystresovaná chodidla, hnětat polštářky nohou a vzít si „do parády“ i prst po prstu a kotníky. Jednou vy, pak zase on. Střídání je férové!

2. Konečky prstů

„Po jazyku je to druhá nejcitlivější část těla,“ uvádí Emily Morse s tím, že nespočet nervových zakončení na dlani nebo bříškách prstů udělají svoje. Pokud tyto zóny byly dlouho izolovány od doteků a tření, jsou ještě citlivější než obvykle. „Přejíždějte po nich špičkou jazyka a jemně zapojte i zuby. Nakonec se zaměřte na oblast mezi prsty,“ radí odbornice prostřednictvím svých stránek.

Foto: Thinkstock

Konečky prstů jsou jednou z nejcitlivějších oblastí lidského tělaFoto: Thinkstock

3. Skalp

I pokožka na hlavě je bohatá na nervová zakončení a její masáž může uvolnit napětí a zvýšit průtok krve, což podpoří vylučování dopamin a serotoninu – hormony, které jsou fajn. Jak spojit příjemné s užitečným? Podle sexpertky je právě teď nejvhodnější doba na společnou sprchu. Dejte si práci s umýváním vlasů protějšku a hýčkejte jeho citlivý skalp (třeba i kartáčem na vlasy).

4. Podkolenní jamky

Málokdo zasype polibky kolena. A co teprve oblast na jejich „druhé straně“? Může se líbat, hladit, masírovat. Kůže tam je tenká a přístupná ke slasti. Pozornost věnovaná tomuto místu dělá dobře mužům i ženám, takže neváhejte položit se na břicho a nechat o sebe pečovat z „jiného úhlu“.

5. Břicho

Už vám někdy někdo líbal „břišáky“? Pokud to vzal jenom letem světem, pravděpodobně to nebyl úžasný zážitek. Ale když si milenec dá práci, čeho docílí? Břišní svaly jsou napojeny na vaginální, takže jejich stimulace může vést ke zvýšení ženského vzrušení. Proto odbornice podotýká, že hýčkání oblasti břicha se sice líbí i pánům, ale ženy v tomto případě jsou značně ve výhodě.

Foto: Thinkstock

Laskání bříška je cesta k úžasným pocitům vzrušeníFoto: Thinkstock

6. Zápěstí

Velmi citlivým místem je i zápěstí. Málokdo by hádal, že právě tam je něžné líbání nebo opisování pomyslných osmiček špičkou jazyka tak vzrušující. A mimochodem, víte, co řeč vašeho těla řekne druhému, pokud mu zápěstí nastavíte?

„V dávných dobách, kdy se ženy zahalovaly od krku k patě, představovala zápěstí a kotníky jediná odhalená místa,“ popsala britská sexuoložka Tracey Cox ve své knize Superflirt s tím, že ženy zápěstí dodnes využívají ke koketování, což je zřejmé zvlášť ve skupině kuřaček.

„Ve společnosti kamarádek ženy zvedají cigaretu k ústům se zápěstím obráceným k tělu. Ve vteřině, kdy se objeví krásný chlap, se všechna zápěstí zázračně obrátí ven nebo stranou,“ vysvětlila. Tak když už ho ukážete světu, tak si ho taky nechte hýčkat…

Tak co, věnujete se těmto šesti místům, nebo je opravdu zanedbáváte?

Související témata:

Načítám