Hlavní obsah

6 ženských erotogenních zón, o kterých dosud nevíte

Foto: Pshevlotskyy Oleksandr, Shutterstock.com

Foto: Pshevlotskyy Oleksandr, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Erotogenní zóna je oblast na povrchu těla, jejíž dráždění způsobuje nárůst sexuálního vzrušení. Těchto místeček můžete mít několik, ovšem některá z nich vás nejspíš překvapí. Je možné, že se dostanete do varu díky dráždění výstřihu nebo dolní části zad? Tak na to vezměte jed!

Článek

Přijde, dá vám pusu a rovnou se žene k bradavkám? Ukažte mu, že je seznam erotogenních zón trochu pestřejší, než si možná myslí. Nechť objevuje. Co a kde?

Hlava

Hlava může být skvělým místem dychtícím po pozornosti. Hýčkání temene je podle odborníků, ke kterým patří například americký sexuální kouč Ken Blackman, tou nejbáječnější předehrou, kterou muž své vystresované a unavené ženě může dopřát.

V jednom rozhovoru pro jistý dámský magazín uvedený odborník navrhl, aby si muž posadil svoji partnerku mezi svoje nohy a nejprve jí začal prsty stimulovat zadní stranu hlavy, pak i boky. Pokožka na hlavě je bohatá na nervová zakončení, masáž této oblasti snižuje napětí, a naopak zvyšuje průtok krve, která zase podporuje vylučování hormonů dopaminu a serotoninu. Výborné je však i takové obyčejné česání vlasů hřebenem.

Výstřih

Rýha mezi ňadry? A proč ne? I okolí ženského výstřihu patří k erotogenním zónám, které se mohou pochlubit slušným množstvím nervových zakončení. Stačí na tuto oblast poklepávat prsty nebo ji zahrnout polibky. Dělá to i vaše drahá polovička?

Klíční kosti

Jessica O'Reilly, vyhledávaná sexuoložka z kanadského Toronta, tvrdí, že klíční kost je považovaná za akupresurní bod, jenž vyvolává uvolnění i sexuální odezvu. Podle této expertky dámy uvádí do varu, pokud jim milenec přejíždí po klíční kosti svými prsty nebo rovnou jazykem. Odtud je to jen krůček k hrudníku, takže budete-li si užívat „kostní masáž“, díky ní skvěle zapojíte i svoji vlastní představivost. Jen se zasněte, co asi bude následovat o pár minut později….

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Jemná masáž hlavy, ramen i zad vás dostane do dokonalé pohody plné vzrušeníFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Dlaně

Dlaň je domovem tisíců nervových zakončení, proto není třeba dodávat, že se považuje na nesmírně citlivou a vnímavou část těla. Někteří sexuální koučové podotýkají, že se jedná o místo, kterého se druzí lidé dotýkají velmi málo (podobně jako zápěstí), takže jakýkoli kontakt může způsobit doslova explozi. Tak nastavte ruku a nechte se „vymazlit“ až ke vzrušení! Ostatně, „do placu“ nemusíte dávat jenom dlaň, i prsty patří k erotogenním zónám.

Podle Kena Blackmana jsou dokonce podobně citlivé jako ňadra. I z tohoto důvodu zmíněný kouč doporučuje, aby partner vaše prsty sál, zatímco se mu budete dívat do očí. Mezi odborníkovy tajné tipy patří také líbání ukazováčku plochým jazykem. Tento prst se v běžném životě často používá pro komunikaci (gestikulaci), ale málokdo ho vnímá jako nástroj rozkoše. A přitom je prý tak vášnivý! Už jste si ho nechali olíznout?

Kolem lokte

K ženským místům rozkoše patří také vnitřní strana lokte, jak ještě podotýká Jessica O'Reilly. Pokožka v této oblasti je tenká a extrémně citlivá, což naznačuje, že se i v tomhle případě může jednat o večírek plný překvapení. Zaveďte tam prsty svého milence a požádejte ho o jemné škrábání nehty. Neříkejte, že vám nepřejede mráz po zádech!

Foto: Paisit Teeraphatsakool, Shutterstock.com

Vnitřní strana loktů patří k méně známým, zato však mimořádně citlivým erotogenním zónámFoto: Paisit Teeraphatsakool, Shutterstock.com

Páteř a dolní část zad

A teď pozor, dotyčné sexuoložce se mnoho žen svěřuje, že jejich nejcitlivější oblastí je páteř a spodní část zad. Šimrání těchto částí často vede k intenzivnímu vzrušení, a dokonce prý i orgasmům! Rozhodně to stojí za vyzkoušení, co říkáte? Pokud partner těmto erotogenním zónám věnuje svůj čas večer, tedy potom, co máte za sebou dlouhý a namáhavý den v práci, dosáhnete nevídaného uvolnění, se kterým přichází hravé, sexuální naladění.

Znalí muži vědí, že pakliže promnou obě dvě polovice vašich zad podél celé páteře a rozevřenými dlaněmi a propnutými prsty tlačí směrem nahoru až po ramena, ženy tají. A ta nejdokonalejší stimulace na světě? Jak vypadá? Ať drahá polovička zlehka sjede dlaněmi od ramen zpět dolů a tento masážní pohyb párkrát zopakujte. Nic víc snad ani není potřeba!

A jak to máte vy? Necháte partnera, aby vyhledával nové erotogenní zóny, nebo vyžadujete stimulaci těch „svých“, již dobře známých?

Reklama

Související témata:

Načítám