Hlavní obsah

Orgasmus krok za krokem!

Foto: shutterstock.com

S orgasmem má potíže mnoho ženFoto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

1. díl - Už na to nemám... jak mě může bavit sex, když nemůžu dosáhnout orgasmu? Co se to děje? Můžu za to já nebo snad partner? Vyhlaste válku anorgasmii a mějte svůj vrchol blaha. Vždycky!

Článek

V naší společnosti je zhruba 8 % žen, které nikdy nepoznaly, co je to vyvrcholení. Jinými slovy jsou neschopné orgasmu dosáhnout. V čem to vězí? Snad ve křehkosti ženy, která častěji podléhá obavám a nepříjemným pocitům, nebo akt a honba za velikým „óčkem" nesouvisí pouze s psychikou, ale i s partnerem či zdravotním stavem? Dalo by se říct, že je to od každého trochu, ale jen chování mužů za to opravdu nemůže (škoda)!

Příčiny, proč to nejde:

  • Vysoký věk (Ale nenechte se mýlit. Existují i případy, kdy 80leté ženy orgasmus prožívají. Snad jednou budeme jako ony...)
  • Zdravotní komplikace, zákrok. (Jen ve výjimečných případech mají zdravotní problémy co do činění s orgasmem. Většinou se jedná spíše o psychický stav - pocity méněcennosti a podléhání dojmu, že partner se začne dívat na naše tělo jinýma očima.)
  • Psychická blokace kvůli negativním zkušenostem nastřádaným během života - nejčastěji již v dětství (např. pohlavní zneužívání).
  • Tělo ženy respektive její organismus není i přes výborný zdravotní i psychický stav k vyvrcholení „vybaven", což nabádá k otázce, proč tomu tak je. Odborníci se domnívají, že ještě nevyčerpali všechny možnosti, aby mohli odpovědět, a tak příčinu hledají dál. A pak že se o sexu ví už úplně všechno!
Foto: shutterstock.com

Anorgasmii bere partner i jako své selháníFoto: shutterstock.com

Anorgasmie - konec potěšení?

Každopádně neodměněná námaha, dřina, hodiny strávené nad přemýšlením, proč to vlastně nejde, ale samozřejmě a hlavně samotná skutečnost nepřicházejícího vyvrcholení se označuje termínem řeckého původu - anorgasmie. Ta se dělí na primární (označuje kategorii žen, které orgasmus nikdy nepoznaly), sekundární (další kategorie žen, jež schopnost dosáhnout orgasmus měly, ale přišly o ni) a situační (za daných okolností nebo s určitým partnerem tyto ženy nemohou dosáhnout vyvrcholení).

Konečně vysvětlení, proč během sexu s Mirkem hodně dámám utíkají myšlenky k Pepovi. Ten uměl hrát na poštěváček jako na kytaru! Ale Mirek? Prostě nuda. Nemá na to.

Masturbace pomůže!

K tomu, aby cesta k orgasmu byla nadějná, je třeba otevřít se masturbaci a přesvědčit sebe sama, že se nejedná o nic špatného. Když člověk sám neví, jak vyvolávat pocit vyvrcholení, nebo co mu vlastně dělá dobře, logicky to nemůže partnerovi sdělit. Prvotní testy nechť tedy každá žena provede nejdříve na sobě! Ať vyzkouší jak dráždění pochvy, tak i poštěváčku. (Některé ženy drážděním pochvy k orgasmu nedospějí. Je proto třeba vyzkoušet všechny možnosti a nesoustředit se pouze na jedinou.)

Co ale podniknout, když masturbace není tím, na čem chcete orgasmus trénovat? Nebo snad dosahujete vyvrcholení při onanii, ale s partnerem stále ne? Postupy a triky, jak vysněného orgasmu dosáhnout, se dozvíte již zítra. Jen na ProŽeny.cz!

Související témata:

Načítám