Hlavní obsah

Oslňte krásnými vlasy. S tímto máte vyhráno

Foto: 123rf.com

Benefity kolagenuFoto: 123rf.com

Vlasy jsou, minimálně na ženských setkáních u kávy, jedním z předních témat. A na podzim obzvlášť. Vypadávání vlasů netrápí jen ženy, pro které jsou korunou krásy, ale i muže. Nezoufejte: lidské tělo funguje důmyslně a ví, proč to dělá. Zjistili jsme to i my a spolu s odborníky vám to vysvětlíme.

Článek

Sdělení z vědecké obce je jasné: vypadávání vlasů na podzim je zcela normální! Potvrdilo to několik studií, a odborníci dokonce zjistili, že právě na podzim lidem vypadává nejvíce vlasů. Také se shodují na tom, že pokud vám vypadává do 100 vlasů denně, je to stále v normě.

Proč vlasy na podzim padají a jak jim může pomoci kolagen

Důvody, proč je podzim pro vlasy tak citlivým obdobím, je třeba hledat v evoluci. Vlasy totiž mají pro tělo primárně ochrannou funkci – tu estetickou jim společnost přidala až postupem času. Vlasy v zimě chrání hlavu před chladem, v létě zase před slunečním UV zářením.

Foto: Inca Collagen s.r.o.

Inca Collagen – kvalitní český kolagen ověřený zákazníkyFoto: Inca Collagen s.r.o.

Příčinou mohou být vážná či méně vážná onemocnění nebo taky nedostatek minerálů, vitaminů či kolagenu. Kolagen je tělu přirozená bílkovina, která se nachází v kůži, kloubech, chrupavkách, kostech, nehtech a vlasech. Mladý organismus si kolagen sám vyrábí, ale už po 25. roku života začíná jeho přirozená produkce klesat. Jeho úkolem je spojovat buňky a starat se o flexibilní vazby mezi nimi. Dostatek kolagenu v těle se projevuje na pleti, která je pružná, svěží a hydratovaná, klouby a chrupavky dokážou díky němu bez problémů zvládat jakýkoliv pohyb a také vlasy jsou hydratované, lesklé, zdravé a nelámou se.

Kolagen má na vlasy mnohé pozitivní účinky

Kolagen na vlasy vyživuje vlasové folikuly a v případě poškození je rychleji regeneruje, kořínek se při zatěžkávací zkoušce snadněji dostává zpět do formy. Posiluje strukturu vlasů tím, že dodává vlasovým kořínkům důležité živiny, a tak zlepšuje pevnost vlasů, které se méně lámou a třepí. Pravidelným užíváním Inca Collagenu si zabezpečíte kvalitní Péči o vlasy.

Nejlepší kolagen, který opravdu pomáháVideo: Inca Collagen s.r.o.

Inca Collagen je čistý neochucený kolagen bez aroma a příměsí, což je velmi podstatné, protože jakékoliv příměsi by mohly kolagen degradovat. Právě neochucený mořský kolagen bez jakýchkoliv přísad je ten nejkvalitnější. Důvodem je to, že jakékoliv přidané látky mohou křehkou strukturu kolagenových fragmentů narušit a účinek může být potom nulový. Když zvažujete užívání kolagenu, neorientujte se pouze podle ceny, ale investujte do svého zdraví.

Inca Collagen je v tomto po všech stránkách dlouholetou jedničkou na trhu, o čemž svědčí i recenze více než 100 tisíc spokojených zákazníků.

Reklama

Načítám