Hlavní obsah

Osušky a deky nejen na dovolenou

Foto: Violet Moon

RodinneBaleni.czFoto: Violet Moon

Léto je v plném proudu a konečně si můžeme užívat slunečné počasí, grilování a především koupání, ať už u rybníka, moře nebo bazénu.

Článek

K tomu, abychom u těchto aktivit měli dostatečné pohodlí, potřebujeme kvalitní plážovou výbavu, která zahrnuje ručníky a osušky a na dotek jemnou deku s dostatečnou schopností absorpce tekutin. V následujících řádcích se dočtete, podle čeho vybírat.

Řiďte se hodnotou gramáže

Gramáž určuje hmotnost látky přepočtenou na metr čtvereční. Při nákupu plážových osušek buďte obezřetní a pořiďte si takové, jejichž gramáž je minimálně 450 g/m². Takový typ osušky bude obláčkově nadýchaný a chybět nebude ani dostatečná savost a odolnost vůči mechanickému poškození.

Foto: Violet Moon

Froté osuška LINEA EXCLUSIVE – světle šedáFoto: Violet Moon

Bambusové ručníky a osušky

Už jste slyšeli o bambusových ručnících? Pokud s nimi zatím nemáte zkušenost, pravděpodobně budete příjemně překvapeni. Bambusové vlákno je přirozeně antibakteriální a velmi dobře zamezuje množení bakterií a plísní. Osušky i ručníky z bambusu jsou navíc ještě jemnější než jejich bavlnění předchůdci, a nadto dokáží pojmout až 4x více tekutin.

Foto: Violet Moon

Bambusová osuška CATANIA – tmavě šedáFoto: Violet Moon

Pohádkové osušky pro děti

Pokud jde o děti, ty zaujme víc vzhled než kvalita, a tak jim pořiďte dětské osušky s oblíbenými pohádkovými motivy, které se jim určitě budou líbit. V současnosti letí zejména disneyovské pohádky, jako např. Ledové království, Auta, Sluneční králíčci apod., které děti doslova milují. Dětská osuška by ale měla být vyrobena ze 100% bavlny a měla by být dostatečně jemná na to, aby se hodila pro hebkou dětskou pokožku.

Foto: Violet Moon

Kožešinová deka přehoz COZY – světle šedáFoto: Violet Moon

Mikroplyšové deky k vodě i táboráku

Pořádná deka nám u vody udělá službu k nezaplacení. Zajistí nám dostatečné pohodlí a v případě potřeby i zahřeje. Ty mikroplyšové jsou navíc velmi savé a rychle schnou, což u vody určitě oceníte. Hodí se také večer k táboráku nebo jako náhradní přikrývka na cestách.

Zmiňované produkty zakoupíte na www.rodinnebaleni.cz.

Reklama

Načítám