Hlavní obsah

Otestovali jsme nejlevnější laky na vlasy! Jak drží a co (ne)zvládnou?

Foto: Thinkstock

Který lak je pro vás ten pravý? Testovali jsme ty levnějšíFoto: Thinkstock

Reklama

Účes, který drží, ale není na něm poznat, že je přelakovaný. Takhle by to ideálně mělo vypadat. Ovšem jaký lak na vlasy tohle opravdu umí? Otestovali jsme pět výrobků. Zde jsou výsledky!

Článek

Příliš voní, příliš lepí, nechává „cucky“ na vlasech… to jsou důvody, proč se většina z vás už někdy rozloučila s právě zakoupeným lakem. Rozhodli jsme se vyzkoušet pět laků na vlasy a zjistit, jak se chovají na vlasech i jak se z nich pak dají dostat. Snažili jsme se porovnat ty nejlevnější, které jsme na trhu našli – stropem byla stokoruna.

Test jsme tentokrát svěřili do rukou osobě, která má s laky opravdu bohatou zkušenost, a to navzdory svému věku. Čtrnáctileté holce, která již přes rok denně tvaruje své po ramena dlouhé a těžké vlasy do načechrané patky, ze které nesmí celý den vykukovat ani vlásek. Její spotřeba laků je tedy opravdu velká, a protože si je kupuje převážně z kapesného, volí právě ty levnější. Laky jsme v přehledu hodnocení seřadili podle ceny.

Wellaflex 2 days volume

Cena:95,90 Kč za 250 ml (383,60 Kč za litr)

Hodnocení:„Má trochu chemickou vůni, ale není tak intenzivní, aby vadila. Tužící účinek má dobrý, bohužel trochu lepí, a pokud zmoknete, připravte se na to, že vlasy nerozčešete."

Taft lak keratin

Cena:89,90 Kč za 250 ml (359,60 Kč za litr)

Hodnocení: „Pro mne naprostý vítěz testu. Hezky voní, vydrží, nelepí, není vidět na vlasech, nedělá žmolky a jde rozčesat. Není co mu vytknout."

Lybar pro objem vlasů

Cena: 79 Kč za 250 ml (316 Kč za litr)

Hodnocení: „Vůně je pěkná, vlasy neslepuje, dobře se rozčesává, ale musí se aplikovat několikrát a dávat ho víc, protože jinak se vlasy od sebe brzy ,rozsypou´ a účes nedrží."

Flora lak na vlasy

Cena: 44,90 Kč za 150 ml (299,30 Kč za litr)

Hodnocení: „Má mechanický rozprašovač, který je zřejmě příčinou toho, že se přípravek nerozptyluje dostatečně a vlasy slepuje, navíc na nich nechává viditelné žmolky. Výhodou je, že se dobře vyčeše a vymyje."

Cien Haircare Lak na vlasy

Cena:46,90 Kč za 400 ml (117,25 Kč za litr)

Hodnocení: „Příjemně voní, dobře drží, vlasy neslepuje a drží objem. Vzhledem k ceně byl milým překvapením – včetně toho, že se pak dobře vyčesává."

Jak vybrat lak na vlasy

„Lak vybírejte podle toho, jak má ve výsledku vypadat účes – zda volnější, nebo hodně pevný – to pak ovlivní sílu laku, udávanou čísly jedna až pět.

Na trhu jsou speciální přípravky na barvené či kudrnaté vlasy, můžete si zvolit i ten, který má ochranu proti UV, nebo lak bez parfému. Máte-li mastné vlasy, nehodí se pro vás laky dodávající výrazný lesk,“ říká Radka Šimánková, marketingová manažerka divize Beauty Care z firmy Henkel.

Jak lak správně používat?

Kromě výběru správného přípravku, jde hlavně o to, že byste ho měly nanášet z doporučené vzdálenosti. Aby nebyl účes slepený, mělo by to být asi 30 centimetrů. Při nanášení byste měly pohybovat lahvičkou laku a nanášet ho rovnoměrně.

Kontrolujte, zda není tryska spreje ucpaná, protože to by se lak nenanášel v žádoucí jemné mlze, ale stříkal by nestejnoměrně a vlasy by byly slepené.

Lak na vlasy byste neměly nanášet na pokožku hlavy, protože ji může vysušovat, a tak způsobit její svědění, nebo sklon k tvorbě lupů.

Který lak si kupujete a proč? Rozhodně nám napište své zkušenosti!

Reklama

Související témata:

Načítám