Hlavní obsah

Ozdobte se třpytkovým tetováním!

Foto: shutterstock.com

Překvapte na party třpytkami na obličejiFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, že své tělo můžete ozdobit i jinak než pěknými šaty či šperky? Nemáme teď na mysli pravé tetování, ale krášlení, které vám vydrží den maximálně týden. Řeč totiž bude o bodypaintingu!

Článek

Místo plátna tělo

Slyšely jste někdy o bodypaintingu neboli malování na tělo? Možná jste se některá z vás zúčastnila party, kde byly takto ozdobené hostesky, často v barvách hostící firmy. Někdy je tato možnost nabízena i samotným návštěvníkům, kteří ji s radostí využívají. Ale víte, že se tak můžete ozdobit i vy a být za hvězdu na večírku, na plese...?

Bodypainter pomůže

Jednou z možností je využít služeb profesionálního bodypaintera. Libor Havránek provádí bodypainting od roku 2007 a vidět ho můžete na různých firemních akcích, nebo třeba tanečních party. „Dost často se stává, že mě někdo vidí na firemní akci, vyžádá si kontakt a pak ho maluji soukromě. Jednou si mě třeba objednala klientka se sedmi kamarádkami, které se chystaly na ples, a chtěly takto originálně dotvořit svůj vzhled,“ říká Libor Havránek.

Foto: Libor Havránek

Bodypainting je umělecké díloFoto: Libor Havránek

Barvy neškodí

Na bodypainting se používají speciální barvy, které podléhají dermatologickému atestu a nevzniká na ně alergie. Používají se třeba i na malování dětských masek na obličej, takže jsou skutečně neškodné.

Navíc mají tyto barvy výborné krycí schopnosti (modelky potvrzují, že jim ani nepřijde, že se před lidmi promenují takřka nahé), takže se s nimi většinou pomalovává skutečně celé tělo. Při soutěži je totiž modelka oděná pouze do kalhotek a kreslí se jí i na ňadra. A je to prý dost „rajcovní“ pocit, něco jako oblečená-neoblečená. A představte si, jak byste takto mohla překvapit svého partnera! Pokud by pochopitelně nežárlil…Ale můžete si samozřejmě nechat vytvořit třeba pouze motiv na obličej nebo do dekoltu.

Barvy jdou velmi dobře smýt, stačí pouze sprcha nebo namočená houbička. Z oblečení se dostávají o trochu hůře, ale dle přiloženého návodu to jistě zvládnete.

Foto: shutterstock.com

Speciální barvy kůži neškodíFoto: shutterstock.com

Sama malířkou...

Pokud neznáte nebo nemůžete sehnat žádného bodypaintera, můžete zkusit si vytvořit něco jednoduššího (či složitějšího podle míry vašeho výtvarného nadání) sama. Barvy lze jednoduše objednat přes internet, a to skutečně v mnoha odstínech. Barvy se nanášejí štětcem nebo houbičkou, profesionálové používají také tzv. techniku airbrush, tedy stříkací pistoli. Do malby se může přidávat celá řada doplňků, různé třpytky, korálky, kamínky a vytvořit tak skutečně impozantní dílo.

Hit sezony – třpytkové tetování

Další způsob, jak můžete zkrášlit své tělo, je tzv. japonské neboli třpytkové tetování, což je opravdu trendy. Provádí se přes šablonky a vypadá jako motiv tetování, ale je blýskavé a třpytivé. Třpytek je v nabídce mnoho různých úchvatných odstínů, od zlatých přes tyrkysové, stříbrné… Některé jsou velmi jemné, aby se daly dělat konturovací čárky, ty hrubší - diamantové - se lepí na obličej. I třpytky si můžete objednat a poté s nimi kouzlit a udělat se ještě úchvatnější…

Lákalo by vás nechat si pomalovat celé tělo? Nebo jste to již zkusila? Zvládla byste nakreslit si nějaký motiv sama? Napište nám na info@prozeny.cz!

Reklama

Načítám