Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete domácí palačinky, ale s klasickými náplněmi se vám pomalu začínají přejídat? Proto jsme tu my a náš tip na variaci s čerstvým vejcem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce octa 8%
  • 2 lžíce černých oliv
  • 200 g šunky od kosti
  • 4 ks vejce
  • 1 l vody
Článek

Postup

01.

V hrnci přiveďte k varu vodu s octem a lžící rozmíchejte vír.

02.

Doprostřed něj rozklepněte vajíčko a pokračujte v míchání, aby se žloutek obalil bílkem. Po čtyřech minutách vejce vyjměte – žloutek by měl být tekutý, zatímco bílek okolo příjemně tuhý.

03.

Na palačinku pak navrstvěte šunku, vejce, posypte olivami a dochuťte solí a pepřem. Podávejte jako v palačinkárně – tedy tak, že vše rozložíte doprostřed a kraje palačinky proti sobě přehnete tak, abyste vytvořily čtverec.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie849,4 kJ
Bílkoviny19,13 g
Tuky12,58 g
Sacharidy3,21 g
Sůl2,83 g
SAFA4,51 g
Vláknina0,26 g
Cukry1,25 g
Související témata:

Načítám