Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Chcete tip na zdravou a lehkou večeři? Připravte si salát z pečené červené řepy, lahodného kozího sýra a rukoly.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks červené řepy
  • 80 g kozího sýru
    7
  • 1/2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst rukoly
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky a rovnoměrně ji navrstvěte do pekáčku. Zasypte ji najemno nakrájeným kozím sýrem, zakápněte lžicí olivového oleje, pokryjte bylinkami a dejte péct na 150 °C na 45 minut.

02.

Když je řepa upečená, nechte ji vychladnout, rozkrájejte ji na čtverce, osolte, opepřete a polejte zbytkem olivového oleje. Nakonec můžete pokrm ozdobit pár lístky rukoly.

Související témata:

Načítám