Hlavní obsah

Pečení nemusí být dřina

Reklama

Proč si pečení a vaření trochu neulehčit? Nemusí to být vždy jen dřina s nejistým výsledkem. Zkuste se letos spolehnout na technologii a svěřte část úkolů kuchyňskému robotu Chef XL Sense.

Článek

Čas, který trávíte v kuchyni, bude s robotem Chef XL Sense zábavnější a práce mnohem jednodušší. Proč ho tedy nestrávit i s vašimi dětmi? Pro vás i pro ně to budou nezapomenutelné chvilky. Díky odměrné stupnici na vnitřní straně pracovní mísy bude pro děti snadné odměřit přesné množství surovin. Na mísu pak nasunou praktický kryt z odolného materiálu Tritan, který vydrží každý pád na zem, a je zaručeno, že kuchyně zůstane čistá.

Vyzkoušejte podle našeho receptu společně upéct třeba čokoládové cupcakes – košíčky, které děti mohou ozdobit krémem a barevným zdobením a které budou chutnat celé rodině.

Chef XL Sense

Čokoládové cupcakes

  • Počet porcí: 10 cupcakes
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Nástroje: K-metla
  • Vybavení: Pečicí plech na muffiny (10–12 ks)

Suroviny:150 g másla, 150 g cukru, 3 vejce, 120 g mouky s příměsí prášku do pečiva, 30 g kakaa

Na čokoládový krém: 200 g tmavé čokolády, 200 g změklého másla, 250 g moučkového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C, plynový stupeň 4. Ujistěte se, že všechny suroviny mají stejnou pokojovou teplotu, abyste eliminovali riziko sražení těsta. Dejte máslo a cukr do pracovní mísy a pomocí K-metly míchejte při střední rychlosti, dokud není směs tuhá a krémová.

Rozšlehejte si v hrnku vejce, snižte rychlost a postupně do směsi vajíčka přilévejte. Ujistěte se, že se vejce vždy důkladně spojí se směsí, než přilejete další díl. Po každém dílu vajec dejte do směsi vždy lžíci mouky. Jakmile jsou vajíčka zapracovaná do směsi, za stálého míchání přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a kakao.

Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a rovnoměrně do každého z nich rozdělte těsto. Pečte přibližně 12–15 minut, dokud nenabudou na objemu. Když na jejich povrch jemně zatlačíte prsty, měly by lehce „pružit", potom jsou hotové.

Postup čokoládového krému: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Ujistěte se, že se dno misky nedotýká vody. Dejte do pracovní mísy máslo a pomocí flexi metly třete, dokud není světlé. Pozvolna a postupně přidávejte moučkový cukr. Použijte kryt proti rozstřiku, aby se cukr neprášil z mísy ven.

Jakmile se máslo s cukrem spojí, vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a nechte propojit, abyste vytvořili konzistentní stejně barevnou směs. Krém přendejte do zdobicího sáčku a vychladlé košíčky ozdobte. Povrch ozdobte dekorací dle vlastního výběru.

Čokoládové cupcakes

Metly robotu byly navrženy tak, aby perfektně zvládly všechny recepty, ať už zaděláváte těsto na chleba nebo vánočku, šleháte sníh z bílků nebo těsto na bábovku. Každá metla je vyrobená z odolné slitiny kovu, opatřená nepřilnavým povrchem a určená pro specifickou činnost. Vaše oblíbené recepty, ale i ty, na které jste si doposud netroufali, zvládne pokaždé s perfektním výsledkem.

Inteligentní ovládání rychlosti je umístěné na přední straně robotu, je osvětlené a aktivujete ho jedním stiskem. Potom stačí zvolit potřebnou rychlost – nastavení je variabilní, takže neskáčete z jedné rychlosti na druhou a start je pozvolný, nestane se tedy, že by z pracovní mísy něco vyšplíchlo ven.

Elektronická kontrola rychlosti a pokročilá schopnost motoru přizpůsobit se zátěži vám umožní zpracovávat i velké objemy těst a pracovat s robotem delší dobu. Kromě inteligentního ovládání má také technicky dokonale řešený systém odvětrávání, což opět prodlužuje pracovní dobu robotu a životnost motoru.

Nastavení rychlosti

Pokud není pečení vaší hlavní zálibou, nezoufejte, robot Chef XL Sense má ve výbavě také mlýnek na maso a struhadla.Tyto nástavce využijete každý den a vaření vás s nimi bude bavit. Domácí jídlo zvládnete pokaždé s profesionálními výsledky jako z restaurace. A pokud vám ani tyto dva nástavce nestačí, můžete si dokoupit dalších více než 20 různých příslušenství na mixování, odšťavňování, strouhání, výrobu zmrzliny či domácích těstovin a mnohem víc...

Reklama

Související témata:

Načítám