Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Další skvělý způsob, jak si užít vejce. Je jen na vás, jestli dáváte přednost vejcím uvařeným více natvrdo nebo spíše naměkko.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 svazek šalotky
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 6 ks vejce
    3
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce nakrájejte na libovolné kousky. V misce promíchejte pokrájenou šalotku, olej, ocet a sůl. Vejce rozdělte na talířky a touto zálivkou je zakápněte. Hustě posypte hrubě mletým černým nebo barevným pepřem.

Načítám